РУСИЈА НА НОГАМА: Америчка амбасада позива на протесте против Путина и ПРЕДВИЂА ХАОС У ЦЕЛОЈ РУСИЈИ

RUSIJA NA NOGAMA: Američka ambasada poziva na proteste protiv Putina i PREDVIĐA HAOS U CELOJ RUSIJI

23 januara 2021

Američka ambasada u Rusiji, pod maskom brige o svojim građanima, pronašla je način da „reklamira“ ilegalne skupove koje pristalice uhapšenog blogera Alekseja Navaljnog planiraju da održe u Rusiji. Rusi na društvenim mrežama takve postupke američkih diplomata nazivaju direktnim mešanjem u poslove Moskve.

Ambasada SAD je na svom zvaničnom sajtu objavila upozorenje da su u Rusiji za 23. januar planirane „demonstracije u znak podrške opozicionom aktivisti“.„Ove demonstracije mogu biti neovlašćene. S obzirom na verovatno značajno prisustvo policije i moguće premeštanje demonstranata u drugim delovima gradova, američki građani bi trebalo da izbegavaju ove demonstracije i bilo kakve aktivnosti povezane sa demonstracijama“, navodi se u izjavi.

Dalje u tekstu postoje konkretni spiskovi mesta na kojima će se odvijati nezakonite radnje: u Moskvi, Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu, Permu, Čeljabinsku, Krasnojarsku, Novosibirsku, Omsku, Vladivostoku, Habarovsku, Ulan-Udeu i Irkutsku. Istovremeno, nisu naznačeni samo mesta i vreme protesta, već i rute demonstranata.

Pored ovog spiska, diplomatsko predstavništvo pruža spisak akcija „koje treba preduzeti“. Amerikancima se savetuje da „prate lokalne vesti“ i izbegavaju gužvu u ovim oblastima i same demonstracije. Između ostalog, preporučuje se da sa sobom nose američki pasoš.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će izvršiti predistražnu proveru u vezi sa organizacijom provokacija i nasilnih radnji šefova štaba Alekseja Navaljnog.

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. milorad 5 says:

  otkud oni znaju kuda će "spontani" demonstranti da prodju, ovo je sprdačina a udaraju na maloletnike kao ciljnu grupu preko mass mreža.Ovo je dno dna kada amerikaci pozivaju na demonstracije ruske OSNOVCE i SREDNJOŠKOLCE pa neverovatno.I to otvoreno bez blama mislim da je vreme da rusi ozbiljno smanje američko osoblje u ambasadi i da uvedu posebnu proveru za njihove i EU gradjana koji dolaze u rusiju , takodje bi mogli da im isključe telefone i internet na neko vreme, kao što su američke vlasti u njujorku isključile ruski konzulat.Tamte za kukuriku.A "video putinove vile" je digitalna animacija i potpuni je FALSIFIKAT,verovatno je to neki hotel u opermanju trenutno jer niko normalan ne bi napravio toliku vilu za jednu osobu pogotovo za putina ,bezbednosni problemi oko tolike gradjevine su nepremostivi.Ko zna kako su ruske službe povukle za nos magarca koji je "snimio" filmi i koga su normalno uhapsili. Aad će batica da najeb.jer SVE što je u tom filmu prikazano je totalni falsifikat a to ga kandiduje za jako dugu kaznu zbog saradnje sa stracima na obaranju poretka u državi i izazivanja nemira,ali lik je NAJEB. neće izaći iz zatvora bar 20god kad mu dokažu BEZ PROBLEMA da je falsifikovao snimak.Koji će ovaj "navaljni" protest da bude BLAM za amerikance i još neke druge u rusiji to je smešno.Medjutim sada je vidljiva koordinacija i plan od samog početka cirkusa sa "trovanjem" to j jedna dugotrajna ali loše osmišljena medijska operacija za ruske "durake" koji to ODAVNO NISU aloo pa proečan rus je za njih kosmonaut bre ne može se više lako slagati neupućeni komunistički gradjanin koji je besan zbog nestašice krompira, rusi misle sad o drugim stvarima i zato ove operacije teško da će proći.Naprotiv učinak će biti katastrofalan poraz za CIA ,dia ,blabla idimidodjimi super tupave američke i ostale službe, brate ubija ih marihuana jer samo debil na travi može ovako nešto da prodaje kao ultrapametnu zaveru:)ccc i oni i navaljni i cela ta trovačka priča su toliko jadna laž da je prosto neverovatno da oni misle da će to neko da proguta.

 2. persida says:

  Pomogli ste Bajdenu da dodje na vlast, uzivajte sada, dragi Rusi.

  • Za Srbiju says:

   Koliko mi je poznato, pomogli su Srbi u Beogradu, koji su pravili softvere za američke izbore (po nalogu demokrata). Softvere za krađu glasova po vučićevom receptu.

 3. Gardista says:

  Kakve veze ima americki pasos, to mu dodje kao pasos jednog smrdljivog siptarcica. Izbaciti govna i resena stvar.

 4. M says:

  Glupi Rusi!Prvo,nisu trebali primiti Navaljnog ponovo u Rusiju,nego ga ostaviti na Zapadu! Drugo,u eventualnim demonstracijama pratiti i pogoditi sve Amerikance i strance,a neke uz put i isprebijani od"nepoznatih"počinitelja,a kao plaćenički remetilački faktor,nekima još i napakirati i dokaze i kazne za to!U slučaju eventualnih pucnjava kao u Ukrajini,zna se!Postupak kao u USA kongresu,metkom!Sve je to demokracija,Zapadnog tipa! Iako ne kužim Ruse,non-stop kasne u svemu,loše shvaćaju,a još lošije su organizirani!Zašto su opće pustili Navaljnog u Rusiju kad je i idiotu bilo jasno da će raditi probleme!Mogli su izmisliti paragraf da zbog sigurnosti i zaštite njegovog zdravlja,treba još ostati na Zapadu,do daljnjega,i tako neprestano!Pa,nek se žali,zajedno s USA ambasadom!Pa mu onda još i preporučiti-tražiti i psihijatrijski pregled,koji naravno neće proći jer samo budala prekida liječenje koje traje,u ovom slučaju na Zapadu!

 5. M says:

  ...tko zapravo vlada Rusijom?!?Tko i cijelim svijetom!U kolikoj mjeri?!?U tolikoj da im oči narastu kao sarme od oholosti i mišići ko buhtle od bahatosti!Ali avaj,sve ide po planu doista,ali ne njihovom!Oni će mrvice skupljati,a i s tim će biti zadovoljni ako uspiju!

 6. Miki says:

  Providna i jadna provokacija za Rusiju. Isti zapad je uguravao sve vladare počev od početka 19 veka pa nadalje kao nama 5 oktobar a samo radi svoje koristi a tuđe štete. Danas a i u prošlosti to im je jedino interesna hrana a sada posebo nakon smešnih izbora čime bi popunili svoj klimavi budžet i zaposlili armiju nezaposlenih, proizvodnjom oružja i srdačnom distribucijom humane g.m.o. hrane. Putin mora ovo da reši odmah i to u začeću, i brzo odgovori svim podstrekačkim akterima

 7. šiško says:

  Mogso bi zspsf skupo platiti ovaj gaf. Ako im se Rusi naljute cvileće i jaukati, a pomoći im neće biti.

  • Ivana says:

   Piješ terapiju redovno ili preskačeš? Koja sila Rusi i mi Srbi kad se Rusi naljute izgube Ukrajinu fašisti tamo nekažnjeno ubijaju Ruse a Rusi ni da mrdnu bedno. Kad se mi Srbi naljutimo izgubimo Krajinu, pola Bosne, Srpsku Crnu Goru, Staru Južnu Srbiju ( Makedoniju ) akako se ljutimo sve više uz parove i ostala zla izgubit ćemo i Srpsku Vojvodinu, Rašku i ko zna šta sve ne.

 8. Archelay says:

  Za ovakve stvari kod rusa nema ovo-ono.Nekada su oni to resavali od repa pa do glave.A dans,i od repa i od glave tako da zazalice ucesnici zbog primanja laznih dolara da bi ovo radili.Nazalost bice i zrtava ali bolje to nego da im Rusija hoda na jednu nogu.

 9. petrovgrad says:

  Issprobavaju Rusiju. Tako su radili u Hong Kong mesecima. Sada bi trebali Rusija i Kina da im organizuju slično u Americi. Lepo prebaciti loptu na njihovoj polovini terena.

  • Za Srbiju says:

   Treba samo prepisati "demokratsku" američku recepturu, koju primenjuju na Trampu. Podignuti optužnicu protiv Navaljnog i američke ambasade za ugrožavanje državne bezbednosti RF.

 10. radmila says:

  Protjerati americku ambasadu, Trebalo je davno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *