РУСИЈА НА НОГАМА! РУСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ПОД УЗБУНОМ: НАПАД НА РУСКУ БЕЗБЕДНОСТ

RUSIJA NA NOGAMA! RUSKI BEZBEDNJACI POD UZBUNOM: NAPAD NA RUSKU BEZBEDNOST

23 jula 2018

Amerikanci dobijaju tajne informacije o novim ruskim raketama Avangard. Centralni naučni istraživački institut za mašinsko inženjerstvo i Ujedinjena raketno-kosmička korporacija su pretreseni.

Ti pretresi su se najverovanije dogodili zbog istraživanja mogućeg curenja podataka o novom ruskom hipersoničnom oružju.U jutro 20. februara, Federalna služba bezbednosti (FSB) je pretražila Centralni naučni istraživački institut za mašinsko inženjerstvo (glavna naučna organizacija Roskosmosa) u gradu Korolevu, kao i kancelariju Dmitrija Pisona, direktora Istraživačkog i analitičkog centra Ujedinjene raketno-kosmičke korporacije (ORKK) u Moskvi.

Pretresi su se dogodili u okviru krivičnog predmeta podnetog pod Članom 275 Krivičnog zakona Ruske Federacije (“Državna izdaja“).

Veruje se da su zaposleni u Istraživačkom institututu za mašinsko inženjerstvo dostavljali tajne informacije zapadnim specijalnim službama.

U julu je FSB sprovela inspekciju u Roskosmosu (ruska federalna svemirska agencija) u vezi sa izveštajima o otkrivanju informacija koje sadrže državne tajne.

U maju ove godine, CNBC je objavio izveštaj o testovima ruske najsavremenije rakete Avangard. Američki TV kanal je naveo zanimljive detalje o ispitivanjima nove ruske rakete, kao što su, na primer, neuspelo lansiranje u oktobru 2017. godine, rok za raketni sistem, kao i podatke o instalaciji Avangard borbene jedinice na interkontinentalne balističke rakete UR-100N.

Hipersonični projektili lete brzinom koja je pet puta veća od brzine zvuka.

U četvrtak je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimke dva nova hipersonička raketna sistema koji mogu da nose nuklearne bojeve glave.

Ruski vojni stručnjak Pavel Felgenhauer rekao je za „Bi-Bi-Si“ da je veoma skeptičan kada je reč o efektivnosti novih sistema. Istragu o curenju informacija o raketnim sistemima nazvao je „politički sramotnom“.

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Umesto da kokaju, Rusi cekaju da ih Zapad opet pokrade i unakazi. Izgleda da im je to karma.

  • Strahinja says:

   E jednom da se i ja sa tobom slozim "Gorane"...

 2. Slobodanka says:

  Uopšte ne bi čudilo da špijuniraju novo naoružanje, ali ne navodi se izvor ovih vesti iz Rusije. Pavel Felgenhauer je američki stručnjak analitičar za rusko naoružanje, a i za rusku politiku, dakle nije "ruski stručnjak" kao što u vesti piše. Po njemu nije sramotno kad se Amerikanci pitaju da li je bilo mešanja u američke izbore, a politički je sramotno ako Rusi (ili bilo ko drugi) se pitaju da li im neko špijunira vrhunsko naoružanje. Vidi se mentalna retardiranost po tome što su se baš uživeli u ulogu totalitarnog vladara sveta. Pametnije je pustiti da svetom vladaju što ispravniji zakoni, a time bi i sile sile zbog njihovog promenljivog položaja manje bi dolazile u sukobe. Amerika sve više napušta taj kurs, a razlog za to je u krizi finansijskoj ekonomskoj (strukturnoj) i političkoj unutar te imperije, ma koliko se oni trudili da to sakriju. Sjaj i samo sjaj, a ispod upakovana najgora moralna i druga beda.

 3. M says:

  Kokaju,kokaju,ali se protiv 100 glavnog zmaja bore,svi!I Nejde,jer je zmaj pametan i moćan,a ljudi mali,slabi i lakokvarljivi!

 4. Bogomir says:

  Ako je ovo istina, onda se jos jednom potvrdjuje sve ono najgore sto mislim o Rusima i njihovom mentalitetu. Predodredjeni da budu gubitnici i smecari zbog pravoslavno-sovjetskog mentalnog koda. Ponavljam, ako je ovo tacno! Ne samo da je nevidjena sramota nego je i jasan pokazatelja nivoa svesti tog naroda i neefikasnosti struktura putkove liberalne ruske federacije. Uzas

  • Milica says:

   Vragomire, ne sviraj...

  • Zdravka Schler Brasovan says:

   Sa koje planete si stigao Bogomire,Rusi napravise rsum u Americi,a ti ih nazivas pogrdnim imenima,ko te placa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *