Rusija nagomilava oklopna vozila na granici sa Ukrajinom; pripadnici ukrajinskih oružanih snaga prelazi na stranu Rusa

Rusija nagomilava oklopna vozila na granici sa Ukrajinom; pripadnici ukrajinskih oružanih snaga prelazi na stranu Rusa

3 marta 2014

 

080808037 Russia armyViše pripadnika ukrajinskih oružanih snaga raspoređenih na Krimu prešlo je na stranu lokalnih vlasti i uskoro bi trebalo da polože zakletvu, izvestile su ruske novinske agencije.

„Danas je većina ukrajinskih oružanih snaga raspoređenih na Krimu prešla na stranu vlasti autonomne oblasti Krim. Tranzicija je bila apsolutno mirna, bez ijednog ispaljenog metka bilo od vojske ili snaga za samoodbranu“, rekao je neimenovani izvor agenciji RIA Novosti, a prenosi Raša tudej.

Isti izvor je rekao da su neki vojnici prebegli dok su neki podneli pisane ostavke.

Lokalna vojska nije plaćena mesecima, kazao je taj izvor.

Ukrajinska pogranična služba je jutros izvestila da je na ruskoj strani granice, odnosno uskog morskog prolaza koji deli Rusiju i ukrajinski region Krim, uočeno nagomilavanje većeg broja oklopnih vozila.

Veći broj tih vozila se sada nalazi u blizini luke na ruskoj strani kanala Kerč, preko puta istoimenog ukrajinskog grada, izjavio je portparol ukrajinske granične patrole, a preneo Rojters.

On je je takođe rekao da ruski brodovi dolaze i odlaze iz luke Sevastopolj, pomorske baze ruske Crnomorske flote, kao i da su ruske vlasti blokirale signal mobilne telefonije na određenim mestima uz granicu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *