РУСИЈА НАЈАВИЛА: Ускоро следи серија мера против Америке

RUSIJA NAJAVILA: Uskoro sledi serija mera protiv Amerike

16 aprila 2021

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je na sastanku sa ambasadorom SAD u Moskvi Džonom Salivanom, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio da će Moskva uskoro preduzeti mere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona.

„Ambasadoru je rečeno da će u najskorije vreme uslediti serija recipročnih mera“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.Dodaje se da su „pokušaji američke strane da ‘upozore na dalju eskalaciju’ potpuno neumesni“.

„Moskva je tokom dugog niza godina pokazala izuzetno odgovoran pristup zadatku održavanja odnosa sa SAD na prihvatljivom nivou. Međutim, Vašington je za vreme administracija koje su se smenjivale samo pogoršavao stanje, ne reagujući na naše konstruktivne impulse“, ističe se.

Neprihvatljivi postupci Sjedinjenih Američkih Država, uprkos izjavi da nameravaju da „grade pragmatične odnose sa Rusijom“, zadali su im težak udarac, zaključuje se u saopštenju.

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata. Nakon toga je ambasador SAD u Rusiji pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pingback: RUSIJA NAJAVILA: Uskoro sledi serija mera protiv Amerike – Prava istina o svemu

  2. persida says:

    Rusi opet sporo i mlitavo. Osajdari, opandrci, ozezi, ako hoces da ti se ne podsmevaju.

    • Ivke says:

      da ipak ne bez pamtno odmereno odgovora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *