РУСИЈА НАЈСТРАШНИЈЕ ЗАПРЕТИЛА, Зеленски се неће вратити у УКРАЈИНУ

RUSIJA NAJSTRAŠNIJE ZAPRETILA, Zelenski se neće vratiti u UKRAJINU

24 maja 2023

Vladimir Zelenski se neće vratiti u Kijev i postaće predsednik u egzilu nakon saopštenja Kremlja. Do ovog zaključka došla je poznata novinarka Ana Van Denski.

Maj je postao mesec aktivnog putovanja za predsednika Ukrajine. Vladimir Zelenski je 3. maja krenuo na turneju po Evropi, počevši iznenadnim putovanjem u Finsku i nastavivši sa posetama drugim evropskim zemljama kao što su Holandija, Nemačka, Francuska i Britanija.U nekom trenutku, jurnjava ukrajinskog lidera po Evropi počela je da postavlja pitanja: Da li se Zelenski plaši da se vrati u Kijev nakon što su ukrajinski dronovi pokušali da napadnu Kremlj?

Prema međunarodnoj novinarki i političkoj komentatorki Ani Van Denski, strah Zelenskog je postao jasan nakon što je predsedničkim avionom Emanuela Makrona otputovao u Saudijsku Arabiju, a zatim na samit G7 u Japanu.

„Ovaj avion je dostavljen Zelenskom sa razlogom. Kobne noći, kada su dva drona teatralno oborena iznad Kremlja, dogodile su se veoma značajne političke promene. Bila je to poslednja kap koja je preokrenula tok situacije. Ispostavilo se da Kremlj više ništa ne garantuje Zelenskom. Odgovor je bio da će biti preduzete odgovarajuće uzvratne mere, a nakon toga je Zelenski završio u Finskoj. Let dronom je bio u noći sa 2. na 3. maj, a već 3. maja Zelenski je neočekivano završio u Finskoj i od tada se više nije vraćao u Kijev. Analitičari imaju utisak da se on tamo neće vratiti”, rekla je novinarka.

U februaru 2023. bivši izraelski premijer Naftali Benet rekao je da mu je Vladimir Putin obećao kada je posetio Moskvu prošlog marta, „da neće likvidirati“ Vladimira Zelenskog. Analitičar ističe da je Moskva takvim garancijama „otvorila vrata“ budućim pregovorima, a lideri Zapada su to aktivno koristili. Saznavši za nespremnost Rusije da eliminiše Zelenskog, počeli su masovno hodočašće u Kijev.

„Kremlj je ostavio ova vrata otvorena, tako da su zapadni političari stigli mirno i slobodno se kretali po Kijevu. Sve se to nastavilo, uprkos svim rezervoarima prljavštine koja se slila na rusku stranu, sve dok se dronovi nisu pojavili iznad Kremlja. Kremlj je saopštio da će Moskva odgovoriti na napad „gde i kada bude smatrala prikladnim“. Štaviše, Rusija ovaj incident smatra pokušajem ubistva predsednika zemlje, što je dodatno uplašilo Zelenskog i zapadne lidere.

Prema rečima analitičara, Zelenski je na samitu G7 tražio od američkog lidera Džoa Bajdena garancije sopstvene bezbednosti, ali Bajden ne može da pruži takve garancije, jer nije odgovoran za postupke Kremlja.

„Ako ne bude takvih garancija, onda će Zelenski postati predsednik u egzilu. Ne usuđuje se da se vrati u Kijev. Ako je ovo protumačeno kao atentat na predsednika Rusije, onda se može naslutiti krajnji ishod a predsednik Zelenski se boji toga“, rekla je Ana Van Denski.

„To suštinski menja političku situaciju. Predsednik na mestu i predsednik u egzilu – to su potpuno različite političke figure. To nanosi i nastaviće nanositi ogromnu političku štetu svima koji ga podržavaju.“

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Sklonio dupe na Maldive. Zar je i moglo drugacije?

  2. padre says:

    Zar mu nisu dovoljne Makronove garancije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *