РУСИЈА НАПРЕДУЈЕ КА СВОМ ЦИЉУ!

RUSIJA NAPREDUJE KA SVOM CILJU!

12 marta 2017

two_new_motor_rifle_brigades_added_to_russian_army_grouping_in_arctic_by_2016_640_001

Arktička ekspedicija Ministarstva odbrane Rusije koja sprovodi istraživanja i testiranja novih i naprednih modela vojnog naoružanja i specijalne tehnike u arktičkim uslovima, savladala je oko 600 kilometara, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Dmitrij Bulgakov.

Ranije je objavljeno da su na Arktiku stručnjaci Glavne uprave za automobilsku i oklopnu tehniku Ministarstva odbrane i predstavnici industrije počeli da ispituju nove i napredne modele vojne tehnike. Ukupna dužina marša je više od 2.000 kilometara.

„Arktička ekspedicija Ministarstva odbrane Rusije koja vrši istraživanja i ispitivanja novih i naprednih modela oružja, vojne i specijalne tehnike u surovim uslovima Arktika savladala je oko 600 kilometara. Predstavnici Ministarstva odbrane Risoke i preduzeća vojne industrije se na savremenim modelima zimske tehnike kreću po maršruti od sela Tiksi (Jakutija) do ostrva Koteljni (Novosibirska ostrva), a zatim obratno preko ledenog pokrivača Laptevskog mora i priobalnog područja“, rekao je Bulgakov.

(rs.sputniknews.om)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *