РУСИЈА напустила седницу ОЕБС-а

RUSIJA napustila sednicu OEBS-a

11 jula 2018

Ruska delegacija napustila je sednicu Parlamentarne skupštine OEBS-a jer su prekršeni propisi prilikom glasanja o antiruskoj rezoluciji, izjavio je rukovodila ruske delegacije i zamenik predsednika ruske Državne dume Petar Tolstoj.

Kako je objasnio, glasanju nisu prisustvovali poslanici koji su inicirali tu rezoluciji, a prema pravilniku glasanje ne bi trebalo da bude sprovedeno ukoliko njih nema.

„Napustili smo sednicu OEBS-a jer su pravilnik na najgrublji način prekršili sekretarijat i predsednik skupštine. Ruska strana smatra da njihovo odsustvo nije na ispravan način najavljeno“, rekao je Tolstoj.

Oglasio se i zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov koji je ocenio da je ruska delegacija pri OEBS-u donela ispravnu odluku napustivši sednicu, jer je u pitanju najobičnije „političko varanje“.

On nije isključio mogućnost da će Rusija izaći iz sastava Parlamentarne skupštine OEBS-a ukoliko se ovakve stvari u budućnosti nastave.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Govorim ja vama Rusima konstantno da naci-amerika i njena služinčad gaze sve sporazume i pravila kada je njima u interesu! Gaziće sve pa iako oni lično nemaju nikakvu korist od toga,a ni štetu,samo ako neko drugi,pogotovo Rusija,ima koristi! Da bi ti zlikovci gazili sporazume i ugovore dovoljno je da neko ima koristi od njih,iako oni sami nemaju štete od tih sporazuma i ugovora! Prema tome,prekinuti sve moguće kontakte sa naci-zapadom!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Pristali ste '45. sa gurbetima sa Zapada da ulazite u "svetske" organizacije, e pa sada šta se čudite za to što nacistički gurbeti sa Zapada rade???

  • Marko says:

   A, šta rade, kevću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *