RUSIJA NAS NE ZABORAVLJA: Gornji Dom ruskog parlamenta pozvao da se finansijski pomogne braći u Srbiji

RUSIJA NAS NE ZABORAVLJA: Gornji Dom ruskog parlamenta pozvao da se finansijski pomogne braći u Srbiji

28 maja 2014

Russia Srbija 212Ruski Savet Federacije (Gornji dom ruskog parlamenta) obratio se subjektima Ruske Federacije pozivajući ih da ukažu pomoć Srbiji zbog poplava koje su je zadesile u maju 2014. godine.

U dokumentu se navodi da je Savet Federacije “duboko potresen velikom prirodnom nepogodom u zemljama balkanskog regiona i najiskrenije izjavljuje saučešće porodicama i prijateljima žrtava“.

Članovi Saveta Federacije su podsetili da je “Rusija bila jedna od prvih država koja se odazvala zvaničnoj molbi vlade Srbije“ i “veličina pomoći koja dolazi iz Rusije će nastaviti da raste“. Razmere katastrofe i dalja pretnja zahtevaju “znatne napore, rad i sredstva kako bi se normalizovao život u zemlji“.

“Zbog ovakve situacije Savet Federacije se obraća organima državne vlasti subjekata Ruske Federacije sa predlogom da se ukaže finansijska, humanitarna i druga pomoć Srbiji i da se takav posao organizuje na njihovim teritorijama“, – navodi se u dokumentu. Takođe se u obraćanju Saveta Federacije “poziva ruska javnost da pruži pomoć bratskom srpskom narodu koji se našao u nevolji, sa kojim nas vezuje tesna saradnja i duboka osećanja prijateljstva i razumevanja“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *