RUSIJA NAS UPOZORAVA: Srbi, razmislite pre sankcija ko vam je pravi prijatelj

RUSIJA NAS UPOZORAVA: Srbi, razmislite pre sankcija ko vam je pravi prijatelj

20 novembra 2014

srbija-rusija-zastava-620x330Rusija se nada da će Srbija pri rešavanju pitanja mogućeg priključivanja sankcijama EU Rusiji uzeti u obzir prijateljski karakter odnosa između Rusije i Srbije.

To je izjavio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

„Veoma se nadamo da će srpske kolege izvagati sve okolnosti povezane sa restriktivnim pritiskom na Rusiju i uzeti u obzir dobar, prijateljski, strateški karakter naših odnosa sa Srbijom, što je još jednom potvrdila nedavna poseta predsednika Rusije Beogradu““, rekao je Lukaševič na brifingu.

„Rusija smatra sankcije apsolutno nelegitimnim i neprijateljskim“, rekao je predstavnik zvanične Moskve, dodajući da su „naročito neprihvatljive metode koje koriste naše evropske kolege, ubeđujući i primoravajući druge zemlje da se priključe kampanji pritiska sankcijama na Rusiju“.

„Taj metod daleko je od civilizovanog, naročito prema zemljama koje teže da stupe u EU“, kazao je Lukaševič a preneo je TASS.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je, ranije danas, da Srbija „u ovom trenutku neće uvoditi sankcije Rusiji“, ali i da članstvo u EU podrazumeva zajedničku spoljnu politiku.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je on „insistirao da sa Hanom razgovara o Rusiji, a da Han nije insistirao na toj temi“.

KOMENTARI13 komentara

 1. Lela says:

  Ako srpski politicari vode Srbiju u okrilje fasistickih zemalja,onda je bolje,da i ova garnitura pozove Amere i njihove satelite,da OPET pocnu sa - bombardiranjem,da zauvijek nestane zemlja,koja se kroz stoljeca borila protiv okupatora,a oni,koji su se protiv njih borili,nazvani su - teroristima,agresorima i genocidnim narodom !!!!!!!!!! Da li se tako Rusija odnosila prema Srbima,kao oni ? Zar ce Srbi dozvoliti jos jedno PONIZENJE ? HALO !!!!!!

 2. bruno ćuruć says:

  Srbi,ne budite debili i idioti kao ovi što su nas hrvate sjebali.Bože čuvaj Rusiju iPutina!

 3. Milos says:

  Ne bi trebalo da im uvodimo sankcije, medjutim treba podsetiti da su nam Rusi devedesetih uveli sankcije i tad nije bilo sa njihove strane ej srbi braco mi vama necemo uvoditi sankcije, nego je Jelcinjova klapa stala uz zapad.

 4. Lela says:

  DANAS NIJE Rusija Jeljcina,Milose !!!!!

 5. ARTILJERAC says:

  JELJCIN NIJE RUSIJA , JELJCIN JE NAŠ VUČIĆ I NIKOLIĆ. SRBI BUDITE SE DOK NIJE KASNO JER POSLE SAMO RATOM MOŽEMOM IZAĆI IZ FAŠISTIČKE UNIJE. NA PROLEĆE IZBORI , PATRIOTSKI BLOK NA VLAST, IZDAJNICI U ZATVOR.

 6. Milan says:

  Kakav patriotski blok? To u srbiji nepostoji, barem ja to nemogu da primetim. Ko god dodje na vlast samo ce gledati svoje interese a ne naroda,i uvek ce nam biti isto.

 7. Nije Nego says:

  Nisam ni DSS a ni Radikal al' izgleda da su samo oni ostali čvrsti u svojim stavovima , ne NATO i ne EU .

 8. Gorski says:

  Samo totalni izdajnik i plaćenik može uvesti sankcije Rusima, ali da odmah pobegne! To bi izazvalo veliko ogorčenje u narodu, možda novi 27.mart? Neuporedivo je ola Srbiju bolje da sa Rusima održava normalne odnose, nego da pod nametnutim uslovima srljamo u leglo guja europsko!

 9. brutalno says:

  Ako je Srbija protiv Rusije,ja sam protiv takve Srbije!

 10. Zdrav razum says:

  "Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je, ranije danas, da Srbija “u ovom trenutku neće uvoditi sankcije Rusiji”, ali i da članstvo u EU podrazumeva zajedničku spoljnu politiku." - Kakve sankcije jadna, mucna, propala i pokradena Srbija moze da donese Rusiji. Kakve su ovo nebuloze i gluposti. Sve politicare uza zid pa metak u celo, jadan narod jadni klinci ....

 11. Zoran Mihajlovic says:

  Vec predugo srljamo nizbrdo...........razni kvazi politicari (u sustini samo protuve, lopovi........) se redjaju i mi sve dublje i dublje u govnima. Sada ovi koji su sada na vlasti se "misle" da li da uvedu sankcije ili ne..........a oni nemaju ni sa cim da misle vec samo slusaju ove ambasadorske protuve koje naredjuju u sred Beograda, u sred Srbije. Ljudi, ajde da se prizovemo pameti i da JASNO kazemo NE. Ne - sankcijama Rusiji....... Ne - ulasku u EU bez ravnopravnog clasnstva sa svim clanicama......... Ne - ponizavanju naseg naroda Pa...........sta kosta da kosta.........bolje mrtav covek, nego ziv gmizavac.........

 12. Stefan says:

  Zašto narod dozvoljava ovom Nikoliću, Vučiću, Dačiću da govore u ime Srbije kada su oni izdajice! Srbija je srpski narod koji je uz Rusiju, narod ne želi nikakve sankcije da daje Rusiji. Neka ova tri hoštaplera sa njihovim ostalim političkim gmizavcima i du od grada do grada, od sela do sela, neka prođu sve škole i univerzitete..pa neka saznaju šta hoće narod!

 13. soko says:

  sankcije RUSIJI najveca glupost JEDINA VOJNA SILA KOJA NAS NIJE BOMBARDOVALA A PRIJATELJI AMERIKANCI CESTITALI USKRST 1945 VECIM BOMBARDOVANJEM OD NEMACKE 1941 TAKODJE VELIKI PRIJATELJ a da ne pominjemo 1999 kad nas je bombardovalo 500 miliona PRIJATELJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *