RUSIJA: Nasilno nametanje homoseksualizma je neprihvatljivo

RUSIJA: Nasilno nametanje homoseksualizma je neprihvatljivo

15 septembra 2013

gayparade-7-630Opunomoćenik Ministarstva inostranih poslova RF za pitanja ljudskih prava, demokratije i vladavine prava Konstantin Dolgov izrazio je zabrinutost na Šestom forumu o zaštiti ljudskih prava u Pekingu zbog „agresivnog propagiranja prava seksualnih manjina“ i „nametanja neoliberalnih vrednosti“.

On je tom prilikom savetovao Zapadu da više obrati pažnju na sopstvene probleme.Nametanje drugim zemljama „stranih stavova o homoseksualizmu i istopolnim brakovima kao normi življenja potpuno je neprihvatljivo“, podvukao je ovaj diplomata.

Takve stavove odbacuju ne samo zemlje koje poštuju „tradicionalne vrednosti nego i one u kojima je uvek vladao liberalan odnos prema osobama netradicionalne seksualne orijentacije“, istakao je Dolgov, podsećajući na masovne proteste protiv legalizacije istopolnih brakova u Francuskoj.

Sa tim u vezi predstavnik MIP-a RF naglasio je da „agresivno propagiranje“ sopstvenih stavova od strane zapadnih zemalja prati „sve češće kršenje“ socijalnih i ekonomskih prava sopstvenih građana od strane tih istih država.

Rusija se protivi politici „dvostrukih standarda“ u oblasti ljudskih prava, rekao je Dolgov i pozvao zapadne zemlje na konstruktivnu saradnju i uzajamno uvažavanje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *