РУСИЈА: НАТО, даље руке од Србије!

РУСИЈА: НАТО, даље руке од Србије!

7 априла 2016

russia nato 43Русија је категорично против проширења НАТО, а то се односи и на Србију и било коју другу земљу која треба да приступи Алијанси, изјавио је председник Спољнополитичког одбора Савета Федерације Русије Константин Косачов.

– Ми смо категорично против проширења НАТО-а, то се односи и на Србију и на било коју другу земљу која треба да приступи Алијанси. Проширење НАТО-а је ствар која ојачава раздвајање Европе. У том случају се наставља преношење зида даље на исток, а не уништавање тог истог зида. То је лоше за опште интересе, као што је борба против тероризма. Србија заправо не треба да бира између НАТО-а и нечег другог, она би у том случају бирала између НАТО-а и колективног система безбедности – рекао је Косачов у интервјуу за Спутњик.

Он је додао да је јако велика разлика између евроинтеграција и чињенице да НАТО покушава да увуче Србију у своје редове.

– Ми немамо никакав проблем са евроинтеграцијама Србије. Друга ствар је, како кажу, то што се ђаво увек скрива у детаљима – рекао је Косачов у интервјуу за Спутњик.

Он је нагласио да се поставља питање под којим ће условима Србија приступити Европској унији.

– Видимо да је проблем у томе што је једно од прва два поглавља која су отворена Поглавље 35, где се скрива питање Косова. Ми не можемо да одлучујемо да ли су ти услови за Србију прихватљиви или не. То треба ви да решите – каже руски званичник.
Све зависи од Србије

Друга скривена ствар, како је навео, може бити то да ли се у евроинтеграцијама Србије скривају проблеми у односима Русије и Србије.

– Ми имамо искуство из првог таласа евроинтеграција источних земаља, Чешке, Пољске и Мађарске, које су се консултовале са Русијом да ли ће то донети неку штету. У следећем таласу смо видели проблем, Украјина нам је рекла да се то нас не тиче. Наравно да с тим не можемо да се сложимо. Сада не знамо како ће то изгледати у вашем случају. Сматрамо да Србија не сме да допусти да слепо праћење европског пута буде науштрб њених националних интереса. Али овде све зависи од саме Србије – додао је он.

Говорећи о недавним пресудама Радовану Караџићу и Војиславу Шешељу, Косачов је истакао да Москва већину резултата рада Хашког трибунала сматра негативним.

– Видимо да је једнострано осуђивао, 80 одсто осуђених су Срби. Судска одлука у Караџићевом случају је неоправдано сурова, сматрамо да је у том конфликту било више страна које би требало да буду осуђене. Ослобађајућа пресуда Шешељу је, по мом мишљењу, била неочекивана за све нас. Тешко ми је да логички оценим рад судија, али у случају Шешеља могуће је да је то у духу предизборних дешавања, Косова или увлачења Србије у НАТО – оценио је Косачов.

(Vesti-online.com)

KOMENTARI8 коментара

 1. M says:

  Predpostavljam da hoce reci da Rusija postuje Vatikanski sporazum-granice te da to ocekuje i od drugih.

 2. marinko says:

  srbijja se dalje prodaje i trguje srbija otvorena tratina bez zakona i nacije

 3. goyim says:

  Svejedno je, bila to Rusija ili NATO, isti su oni. Gledaju svoje interese. Bili mi pod Rusijom ili pod NATO-m, mi smo pod ropstvom.

 4. Batina says:

  Samo debil moze da stavi Rusiju I zlocinacki Nato u istu ravan.

 5. Lajla says:

  @goyim,vidi se da si iz filma "Svecenikova djeca",pgledaj i upoznaj tatu vatikanca. http://www.filmovi.eu/filmovi/svecenikova-djeca-(2013)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u