РУСИЈА: НАТО, даље руке од Србије!

RUSIJA: NATO, dalje ruke od Srbije!

7 aprila 2016

russia nato 43Rusija je kategorično protiv proširenja NATO, a to se odnosi i na Srbiju i bilo koju drugu zemlju koja treba da pristupi Alijansi, izjavio je predsednik Spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.

– Mi smo kategorično protiv proširenja NATO-a, to se odnosi i na Srbiju i na bilo koju drugu zemlju koja treba da pristupi Alijansi. Proširenje NATO-a je stvar koja ojačava razdvajanje Evrope. U tom slučaju se nastavlja prenošenje zida dalje na istok, a ne uništavanje tog istog zida. To je loše za opšte interese, kao što je borba protiv terorizma. Srbija zapravo ne treba da bira između NATO-a i nečeg drugog, ona bi u tom slučaju birala između NATO-a i kolektivnog sistema bezbednosti – rekao je Kosačov u intervjuu za Sputnjik.

On je dodao da je jako velika razlika između evrointegracija i činjenice da NATO pokušava da uvuče Srbiju u svoje redove.

– Mi nemamo nikakav problem sa evrointegracijama Srbije. Druga stvar je, kako kažu, to što se đavo uvek skriva u detaljima – rekao je Kosačov u intervjuu za Sputnjik.

On je naglasio da se postavlja pitanje pod kojim će uslovima Srbija pristupiti Evropskoj uniji.

– Vidimo da je problem u tome što je jedno od prva dva poglavlja koja su otvorena Poglavlje 35, gde se skriva pitanje Kosova. Mi ne možemo da odlučujemo da li su ti uslovi za Srbiju prihvatljivi ili ne. To treba vi da rešite – kaže ruski zvaničnik.
Sve zavisi od Srbije

Druga skrivena stvar, kako je naveo, može biti to da li se u evrointegracijama Srbije skrivaju problemi u odnosima Rusije i Srbije.

– Mi imamo iskustvo iz prvog talasa evrointegracija istočnih zemalja, Češke, Poljske i Mađarske, koje su se konsultovale sa Rusijom da li će to doneti neku štetu. U sledećem talasu smo videli problem, Ukrajina nam je rekla da se to nas ne tiče. Naravno da s tim ne možemo da se složimo. Sada ne znamo kako će to izgledati u vašem slučaju. Smatramo da Srbija ne sme da dopusti da slepo praćenje evropskog puta bude nauštrb njenih nacionalnih interesa. Ali ovde sve zavisi od same Srbije – dodao je on.

Govoreći o nedavnim presudama Radovanu Karadžiću i Vojislavu Šešelju, Kosačov je istakao da Moskva većinu rezultata rada Haškog tribunala smatra negativnim.

– Vidimo da je jednostrano osuđivao, 80 odsto osuđenih su Srbi. Sudska odluka u Karadžićevom slučaju je neopravdano surova, smatramo da je u tom konfliktu bilo više strana koje bi trebalo da budu osuđene. Oslobađajuća presuda Šešelju je, po mom mišljenju, bila neočekivana za sve nas. Teško mi je da logički ocenim rad sudija, ali u slučaju Šešelja moguće je da je to u duhu predizbornih dešavanja, Kosova ili uvlačenja Srbije u NATO – ocenio je Kosačov.

(Vesti-online.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. M says:

  Predpostavljam da hoce reci da Rusija postuje Vatikanski sporazum-granice te da to ocekuje i od drugih.

 2. Baja says:

  Skripi I u Sandzaku????

 3. marinko says:

  srbijja se dalje prodaje i trguje srbija otvorena tratina bez zakona i nacije

 4. goyim says:

  Svejedno je, bila to Rusija ili NATO, isti su oni. Gledaju svoje interese. Bili mi pod Rusijom ili pod NATO-m, mi smo pod ropstvom.

 5. Batina says:

  Ne u EUstasiju.

 6. Batina says:

  Baja, utera ti slon do jaja.

 7. Batina says:

  Samo debil moze da stavi Rusiju I zlocinacki Nato u istu ravan.

 8. Lajla says:

  @goyim,vidi se da si iz filma "Svecenikova djeca",pgledaj i upoznaj tatu vatikanca. http://www.filmovi.eu/filmovi/svecenikova-djeca-(2013)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *