Rusija ne priznaje rezultate lokalnih izbora na Kosovu

Rusija ne priznaje rezultate lokalnih izbora na Kosovu

29 oktobra 2013

Flag_of_Commander-in-chief_of_Russia_(President)Rusija ne priznaje rezultate lokalnih izbora na Kosovu, jer nikakva Republika Kosovo ne postoji, reka je na susretu sa predstavnicima privremene vlade skupštine autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, zamenik rukovodioca frakcije Pravedna Rusija u Državnoj dumi RF Fjodor Jemeljjanov.

Prema njegovim rečima na sednici Dume koja će se održati 12. novembra Pravedna Rusija će istaći predlog projekta rezolucije koji osuđuje održavanje nelegitimnih izbora u kraju.

Patriotske snage RF to shvataju na sledeći način, da ako se Srbi bore za teritorijalni integritet zemlje onda se oni bore i za Rusiju, rekao je Jemeljjanov.

podsetimo, predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće danas i sutra u radnoj poseti Rusiji, tokom koje će se susresti sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Kako je najavila Pres služba predsednika Srbije, između ostalog razgovaraće se o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, napretku radova na „Južnom toku“, ruskim ulaganjima u srpsku železnicu i aktuelnim i potencijalnim investicijama u Srbiju, izvozu Srbije u Rusiju, kao i o aktuelnoj situaciji u svetu.

Drugog dana posete predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić će učestvovati na rusko – srpskoj investicionoj konferenciji u Moskvi na kojoj će više od 70 projekata iz različitih sektora privrede biti predstavljeno potencijalnim investitorima, navedeno je u saopštenju.

(Glas Rusije)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *