Русија не признаје Северну Кореју као нуклеарну силу

Rusija ne priznaje Severnu Koreju kao nuklearnu silu

20 septembra 2017

„Rusija ne priznaje Severnu Koreju za nuklearnu silu, čak i nakon što je Pjongjang više puta sproveo nuklearne probe“, izjavio je za Sputnjik direktor Odeljenja za neširenje i kontrolu oružja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mihail Uljanov.

– Ako govorimo u smislu neširenja i kontrole naoružanja, Severnoj Koreji ne priznajemo i nećemo joj priznati status nuklearne sile – rekao je Uljanov.

Podsetio je da dejure postoji samo pet nuklearnih sila — one koje su izvele nuklearne probe pre 1. januara 1967. godine.

– To je zabeleženo u članu 9 Sporazuma o neširenju. Sve ostale nisu zvanične nuklearne sile i one treba da se pridruže Sporazumu o neširenju nuklearnog oružja – istakao je Uljanov.

KOMENTARI4 komentara

 1. Batina says:

  sta je sa izraelom?

 2. slobo says:

  A sto to Rusija ima da prizna N. Koreju kao nuklearnu silu .Kim zna sta ima I njega ne treba da interesuje to sto ce neko da ga prizna Ili ne prizna .Samo je jasno da su na Rusiju uperene mnoge I to I iz bliskog komsiluka a neka se oni kurce I vec jednom nek se opredjele gdje su I sta su .Suruju sa Amerima svima iza ledja .Ma I oni su samo za svoj interes kao I Ameri .Sve je to isto a ostalo je predstava za glupi narod .

 3. micky says:

  Mlogo ga zabolje jel vi priznajete jal JOK. On bombe ima i bice ich vise. I treba, mora da imaju jerbo ce im trebati. A to sto vi ne prizna'ete sad zo je Problem koji cete "prgovorima" da resite sa "zapadnim partnerima". Znam ja to vec.

 4. AtoMrav says:

  Rusija ne priznaje jer želi i da ih zaštiti od amer buldoga koji su već bombali tu koreju tri godine neprestano i tadašnji komadant je tražio od senata da bace na njih 35 atomskih bombi. Strašno, i pravo čudo da su ovi mali žuti sve to preživeli. Činjenica da su svi žutaći već preživeli tako neka iživiljavanja, a ovi Kimovi su "sila" u povoju 50-tih godina ovog veka. Biće dobro da ne naljute Japan i da im ne potope neko od milion ostrva jer će onda tek da bude gusto, japanosi su već doživeli hirošimu i nagasaki, najmanje im treba sada kimosaki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *