RUSIJA NE STAJE: Zauzete dve avionske baze, 100.000 Rusa na ukrajinskoj granici, američki razarač napušta Crno More

RUSIJA NE STAJE: Zauzete dve avionske baze, 100.000 Rusa na ukrajinskoj granici, američki razarač napušta Crno More

23 marta 2014

la-crimea2-jpg-20140303 RussiaRuske snage zauzele su dve vazduhoplovne baze na Krimu – „Belbek“ i „Novofedorivku“. Kako navode agencije, u akciji je korišćeno automatsko oružje i takozvane šok-bombe. Tom prilikom je povređen jedan ukrajinski vojnik.

Oko 100 hiljada ruskih vojnika okuplja se na ukrajinskoj granici, kaže Julija Timošenko

AMERIČKI RAZARAČ NAPUŠTA CRNO MORE

Američki razarač USS Trakston iz sastava pete flote i borbene grupe oko nosača aviona „Džordž G. V. Buš“, koji je doplovio pre dve nedelje iz Egeja u Crno more na vežbe sa rumunskom i bugarskom mornaricom, napušta Crno more. Razarač opremljen sistemom „Aegis“ upućen je u Persijski zaliv.

ZAUZET I UKRAJINSKI KOMANDNI BROD FREGATA SLAVUTIČ

Grupa naoružanih ljudi preuzela kontrolu nad ratnim brodom „Slavutič“, jednim od poslednjih brodova ukrajinske mornarice, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici portparol ministarstva odbrane Ukrajine Vladislav Seleznjov, prenosi AFP.

PUTIN: DO 29. MARTA PLAN O STVARANjU IZVRšNIH ORGANA NA KRIMU

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je Vladi rok do 29. marta da izradi planove za stvaranje izvršnih organa na Krimu, javio je u nedelju ujutro Radio Glas Rusije.

Predsednik je dao instrukcije ruskim ministarstvima i agencijama da obezbede sprovođenje mera usmerenih na uspostavljanje federalnih, regionalnih, opštinskih i drugih izvršnih odeljenja u Republici Krim i gradu Sevastopolju, uključujući usaglašavanje broja zaposlenih u izvršnim organima s potrebnim brojem, saopštila je Pres služba Kremlja.

VIZA I MASTERKARD ODBLOKIRALE KARTICE KLIJENTIMA RUSKE BANKE

Američke kompanije Viza i MasterKard su poništile svoju raniju odluku da prestanu da procesuiraju transakcije vlasnika kartica ruske SMP banke, pogođene finansijskim sankcijama SAD, objavio je „Glas Rusije“.

Vlasnici većinskog udela u pomenutoj banci, braća Arkadij i Boris Rotenberg, kao i suvlasnik Jurij Kovalčuk, nalaze se na „crnoj listi“ 20 Rusa sankcionisanih zbog ruske politike prema Krimu, koju je u četvrtak, 20. marta, objavio zvanični Vašington.

Istog dana su Viza i Masterkard prestali da procesuiraju transakcije klijenata SMP banke i banke „Rusija“. Masterkard je odluku o ponovnom procesuiranju transakcija doneo kasno sinoć, a Viza jutros, naveo je „Glas Rusije“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *