Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu

Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu

14 maja 2014

Russian_army_starts_biggest_military_exercise_since_Soviet_Time_with_1000_tanks_640_001Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne namerava da uputi vojsku na teritoriju Ukrajine.

„Nemamo nikakve namere da bilo kakve odrede šaljemo bilo kuda“, rekao je Lavrov za TV Blumberg, prenosi Interfaks. Lavrov je time odgovorio na pitanje da li ruska vojska može da se pojavi u Donjecku ili u Lugansku, ukoliko Moskva oceni da su predsednički izbori u Ukrajini nelegitimni.

Šef ruske diplomatije kazao je da je mogućnost pripajanja istočnih delova Ukrajine Rusiji hipotetičko pitanje. „Treba da krenemo ne od hipotetičnog pitanja ko koga može da pripoji, već kako se ljudi budu osećali u toj zemlji“, rekao je Lavrov.

Po njegovim rečima, treba razmisliti o garancijama da se u Ukrajini neće kršiti prava drugih naciuonalnosti, između ostalog stanovništva koje govori ruski jezik, kao i Rumuna i Poljaka. Govoreći o predsednickim izborima u Ukrajini, Lavrov je kazao da će Moskva o njima i njihovoj legitimnosti suditi u zavisnosti od rezultata.

KOMENTARIJedan komentar

  1. slas says:

    Najpametnije je da neulazi sa vojskom u Ukrajnu a jos pametnija politika je da podrzi i Ukrainski narod sa jugoistoka i ako treba sa njima formirati istocnu Ukrajnu i odvojiti se od zapadne fasisticke Ukrajne . Ovakvim potezom bi samo zadobio poverenje samih Ukrainaca a i iskoristio maksimum u ovom trenutku te i sam gasovod premestiti i zaobici zada Ukrajne i tako trajno resiti problem. Problem u Ukrajni su napravili zapadnjaci i glavni osteceni bice Ukrajna dok Rusija , ako ne intervenise u Ukrajni moze koliko toliko da se izvuce , mada isad trpi ostecenje a da nepricam o padu na berzi i padu Rublje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *