Русија неће учествовати на „Евровизији“

Rusija neće učestvovati na „Evroviziji“

14 aprila 2017

00pesma_620x0

Rusija neće učestvovati na takmičenju „Evrovizija 2017“ u Kijevu, pošto je odustala od predložene alternative, saopštila je Evropska radiodifuzna unija.

Rusiji je predloženo ili da prenosi nastup svoje takmičarke preko satelita ili da promeni takmičara.

Ruski „Prvi kanal“ je saopštio da smatra neprihvatljivim predloženu varijantu učešća svoje takmičarke Julije Samojlove na „Evroviziji“, kao i njenu zamenu drugim učesnikom, te da je prenos takmičenja nemoguć, prenosi Sputnjik.

„Nažalost, to znači da Rusija ne može da učestvuje u takmičenju ove godine“, navedeno je u saopštenju Evropske radiodifuzne unije.

„Evrovizija 2017“ biće održana u Kijevu. Prema rezultatima žreba, Rusija bi trebalo da nastupi u drugom polufinalu takmičenja 11. maja. Finale je planirano za 13. maj.

Ove godine Rusiju je na „Evroviziji“ trebalo da predstavlja Julija Samojlova, s ljubavnom pesmom „Flame Is Burning“.

Služba za bezbednost Ukrajine zabranila je Samojlovoj ulazak na teritoriju zemlje na tri godine zbog njenog nastupa na Krimu.

KOMENTARI3 komentara

 1. goran says:

  Dokle ce ovi nacisti da se izivljavaju, Putin nema resenje za Ukrajinu. On je gori od Milosevica jer Sloba nije imao ni 1% naoruzanja kojim raspolaze Putin.

  • SLIP says:

   Obojica su crveni paunovi i nista vise. Fuj

 2. milovan says:

  Pesma EVROVIZIJE je odavno postalo PEDERBAL,a oni koje kakvi u gori gradjeni lelemudi bolje da ostave Putina i Milosevica na miru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *