РУСИЈА НЕKА СЕ СПРЕМИ! Москва је упозорена, НАТО ће „прогутати највећу жабу“ у Украјини само да би се домогао руских граница, а то значи…

RUSIJA NEKA SE SPREMI! Moskva je upozorena, NATO će „progutati najveću žabu“ u Ukrajini samo da bi se domogao ruskih granica, a to znači…

14 maja 2021

Beloruski politički analitičar Aleksandar Špakovski savetuje Moskvi i Minsku da se pripremaju za članstvo Ukrajine u NATO.

„Ukoliko se u pravcu Ukrajine ne dogode neke totalne promene po ugledu na događaje iz 2014-2015. godine, ta zemlja će pre ili kasnije postati članica NATO-a sa svim posledicama po bezbednost Belorusije i Rusije koje proističu iz toga“, napisao je ekspert na Telegramu.On je podsetio da su još za vreme kampanje pridruživanja zemalja centralne i istočne Evrope u NATO 1996. godine predstavnici američkog rukovodstva otvoreno govorili o svojim planovima za Ukrajinu. Špakovski je siguran da je priključenje Kijeva NATO-u osnovni element strategije Alijanse za širenje na Istok.

„Ne treba ismevati Ukrajince na televiziji na temu ‘svejedno ih neće primiti’, nego polaziti od toga da će ih primiti i da će u narednim godinama postaviti rakete na teritoriji Ukrajine“, upozorio je analitičar.

Prema njegovom mišljenju, neophodno je planirati kontramere u pravcu vojnog saveza Rusije i Belorusije. Osim toga, Špakovski je pozvao da se otvoreno postavi zadatak da se spreči stupanje Ukrajine u NATO.

„Baš kao što naši ‘zapadni partneri’ potpuno otvoreno i drsko izjavljuju da nameravaju da prošire vojni blok“, zaključuje stručnjak.

Zvanični Kijev više puta je saopštavao da je pridruživanje Ukrajine NATO-u prioritetni zadatak za Ukrajinu. U Alijansi su više puta isticali da Ukrajina ima puno da radi na reformama i razvoju svoje vojske prema standardima vojnog bloka da bi se uopšte razmatrao pristup Alijansi. Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen istakao je da će Kijevu biti potrebno mnogo vremena da zadovolji niz kriterijuma koji su neophodni za pridruživanje Alijansi. Sada se spekuliše da će NATO možda ubrzati proceduru, svestan svih nedostataka Kijeva, samo da bi se još više približio ruskim granicama.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Ako Ukrajina udje u NATO, krivci ce biti Putkovski i Sojgulovski. Da je Rusija mala i nemocna zemlja poput Srbije, sve bi to bilo razumljivo. Ali da velika vojna sila dozvoljava da je ovako gaze, to je umobolno.

  • Saved Data says:

   Još je ne gaze samo šetaju pored crvene linije, čisto provokativno, mogli bi da naprave i modnu pistu i izbor za miss nato bato.

   • persida says:

    Ako naprave izbor za Mis, pobedice Ruskinja, pa ce tek onda biti problema.

  • test01 says:

   Potpuno tacno! Nikad mi nije bilo jasno da su mogli da naprave u Ukrajini to sto su napravili i to Rusima pod nosom i jos su spalili tolike zive Ruse u Odesi... To sto su Rusi uzeli Krim je bila puka sreca, slusao sam neke intervijue iz Ruske Dume i sami oni su se cudili da ime je to uspelo.. znaci sve je to bilo haoticno, bez ikakve kontrole...

   • Isukrst of evil says:

    Sve je visoko organizovano bilo, nikakav haos bote.

 2. Filip says:

  Nema ništa od toga Pitanje je trenutka kada će neki događaj uticati na raspad NATO. To je vojna organizacija koja po svojim motivima nema budućnost.

  • Isukrst of evil says:

   Nato, to je usa i pekinezeri.

 3. M says:

  Ako USA-NATO postavi svoje rakete,proturakete itd.na granice Rusije,onda će Rusija pasti unutar pola sata nakon iznenadnog i neobranjivog USA-NATO prvog udara,a da se neće stići ni obraniti,niti adekvatno uzvratni i odgovoriti odmazdom!To će mo unaprijed i svi znati,cijeli svijet osim Rusa,ako USA-NATO tamo počne postavljati svoja oružja na Ruske granice!Odnosno ako to Rusi ne dozvole onda će to biti početak Velikog rata!Ali u svakom slučaju,širenje oružja USA-NATO na Ruske granice,značiti će daklen uvod-početak u Veliki rat,pitanje je samo tko će prvi napasti!A da USA-NATO nastoji postaviti svoja oružja na Ruske granice kao poziciju za iznenadni prvi neobranjivi udar,to da,i neće od toga odustati,bar ne USA jer njoj pašu obje varijante Velikog rata,više prva,ali dobra joj i druga varijanta,stoga od toga neće odustati bez obzira ko što mislio!

  • Sančo Pansa says:

   Jednom je Putin napravio aluziju na to ukoliko budu priterani u ćošak mogu bez najave napasti neprijatelja, i rekao u kontekstu anegdote, parafrazira: U St Peterburgu na ulici, kad sam bio jako mlad (ili klinac) i kad je neki napadač veći ili krupniji, naučio sam da ponekad moram udariti prvi... Dakle, možda je došlo to vreme da Rusija rasporedi i prkira, stavi na gotovs one famozne podvodne todpedne hidrogenske bombe (koje pri eksploziji proizvode cunamije od čak više desetina metara)u neutralne vode okolo obala SAD...A onda udari prvi, jer Ameri rade pripremu za iznenadni napad, pa možda ovaj (nekada klinac) udari prvi, jer svako ima svoje limite a Amerika je došla do svog pčetka kraja i može da ga bira lagano i tiho ili brzo i bolno...

  • test01 says:

   dobra analiza, sve ovo ima samo jedan cilj - napad na Rusiju i pokusaj zauzimanja Ruskih resoursa !!!

  • Miraš says:

   Kad si već toliko upoznat, da li se i sad plan invazije zove "Barbarosa"? Ipak ni Hitler kad je naredio i otpočeo napad na SSSR 22 juna 1941 nije računao da će obaviti veliki ratni posao za pola sata. Ali jeste mu bilo važno vreme, isto kao i tebi. Planirao je da Moskva mora pasti u toku nekoliko meseci, pre početka zime. Medjutim tokom osvajačke invazije napravio je više grešaka, korak po korak gubio je dragoceno vreme. Tvoj plan je prilično blesav, tako velika zemlja i sa značajnim vojnim potencijalima ne može se osvojiti za pola sata. Imaj u vidu da u slučaju masovnog napada Rusija će primeniti i nuklearno naoružanje.

 4. Isukrst of evil says:

  Zapad je pred konacnim kolapsom, njihova najveca drzava je na samrti a ostali su davno pregazeni, obicni su pekinezeri bez resursa,vojne sile, industrije, sa miksanim stanovnistvom izludjenim zivotom u fasizmu tj."demokratiji", nesposobnih ali i nevoljnih, nepatriotskih za vodjenje rata. Zapad ima jedini pokusaj za opstanak je onemoguciti Rusiju i Kinu, svoje suparnike, da ostvare supremaciju nad zapadom, opstrukcijom (ratom).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *