РУСИЈА НЕШТО СПРЕМА

RUSIJA NEŠTO SPREMA

8 maja 2023

Izuzetno suzdržana reakcija ruskih lidera na provokaciju kijevskog režima sa napadom bespilotnih letelica na Kremlj predstavlja izuzetno opasan znak za Ukrajinu.

Do ovog zaključka došao je poznati ukrajinski politikolog Vadim Karasev koji je detaljno objasnio odluke Rusije koje bi mogla da donese i objasnio zašto je reakcija Moskve na incident sa Kremljom učinila Ukrajince nervoznim.Vadim Karasev je skrenuo pažnju na to da ponašanje Rusije posle provokacije kijevskog režima bespilotnom letelicom u Moskvi tera na razmišljanje. Najverovatnije, rusko rukovodstvo razmatra moguće opcije za oštar odgovor na ovakav trik Ukrajine. Ne može se isključiti mogućnost da Oružane snage Rusije donesu odluke koje su prilično opasne za Kijev, a koje imaju za cilj proširenje SVO.

Prema mišljenju politikologa, Rusija možda nešto sprema, a mirna i uzdržana reakcija Moskve čini Ukrajince nervoznim s razlogom. Stvar je u tome što provokaciju bespilotnom letelicom, koju su organizovale Oružane snage Ukrajine, koristi vojska Rusije kao povod za određene vojne odluke koje imaju za cilj potpunu eliminaciju vojnog potencijala Ukrajine.

„Rusija koristi ovu epizodu da promoviše potpunu diskreditaciju ukrajinskog vojno-političkog rukovodstva. Drugi je da se sruši ofanziva. Treće je preći na oštrije mere u sukobu“, objasnio je ekspert.

Karasev je izrazio uverenje da kijevski režim treba da se pripremi za izuzetno oštru reakciju Rusije. Moskva radi na kompetentnom i efikasnom scenariju odgovora koji će omogućiti da Kijev bude u potpunosti kažnjen za ovaj postupak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *