РУСИЈА НИКАД НИКОМЕ НИЈЕ ОВАКО ОТВОРЕНО ЗАПРЕТИЛА: „Бићете збрисани са лица земље!“

RUSIJA NIKAD NIKOME NIJE OVAKO OTVORENO ZAPRETILA: „Bićete zbrisani sa lica zemlje!“

1 maja 2017

Zamenik šefa Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Gornjeg doma ruskog parlamenta Franc Klincevič rekao je da Izrael, čiji je ministar odbrane nedavno izjavio da bi mogao pokrenuti preventivni nuklearni napad, rizikuje da bude „zbrisan sa lica Zemlje“.

– Izjava koju je dao Ministar odbrane Izraela, poziva na oštre reakcije, te se ni ja ne plašim da ću otići predaleko. U najboljem slučaju, ova izjava se može posmatrati kao element psihološkog rata, koji izgleda posebno odvratno u tom kontekstu. Postavlja se, onda, sasvim prirodno pitanje: Koja država može biti meta tog preventivnog izraelskog napada?“, rekao je zamenik šefa Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost.

U slučaju da Izrael napadne nuklearnu silu, onda bi „Izrael, koji nema veliku teritoriju, bio bukvalno zbrisan sa lica zemlje u kontranapadu“, dodao je on.

U slučaju ciljanja ne-nuklearne zemlje, to će podsećati na američki nuklearni napad na Hirošimu i Nagasaki, pojasnio je.

Klinzevič je reagovao nakon izjave ministra odbrane Izraela Avigdora Libermana da je Izrael spreman da izvrši preventivni nuklearni napad protiv bilo kog neprijatelja, čak i ako Izrael nije napadnut.

– Ako dođe do krajnje ektremnih okolnosti, veoma smo jasno stavili do znanja da se ne može isključiti upotreba nuklearnog oružja u prvom udaru. Čitava poenta odvraćanja je da se ostvari nesigurnost kod svakoga ko bi mogao da pomisli da upotrebi oružje protiv ove zemlje, rekao je on.

Nedavni izveštaj Instituta UN za istraživanje razoružavanja (UNIDIR) pokazao je da je „pretnja od slučajne ili namerne detonacije nuklearnim oružjem, dokazano na svom najvišem stepenu u poslednjih 26 godina od raspada Sovjetskog Saveza“, jer odnosi između nuklearnih sila nastavljaju da se pogoršavaju.

(geopolitica.ru)

KOMENTARI21 komentara

 1. Vojna I ojdeSe says:

  Samo napred...

 2. RHshit says:

  ovi jevrejski pekinezeri nisu normalni

  • Batina says:

   Svi su kukastog nosa.

 3. goran says:

  Izrael radi sta hoce, Rusi i Ameri su samo kelneri. To govorim vec godinama, a sad ce se i budali razotkriti.

  • Djordje says:

   Gorane moram da re ispravim. Izrael nije najvece zlo vec jedan od zla a najvece zlo na svetu su anglosaxsoni i vatikan. Pozdrav.

 4. M says:

  Bilo tko ako A-napadne Rusiju ili USA ce biti izbrisan s lica zemlje,pogotovo one drzave koje su male ali misle da su velike!Ipak,istina je da ce svaka od tih drzava A-uzvratiti ako bude A-napadnuta ili egzistencijalno ugrozena.A pogotovo Izrael koji ima veliku dijasporu za prezivljavanje.Ipak,to su sve male vjerovatnosti,nego ce Veliki Rat prerasti u A-rat i voditi se po drugim zemljama.

 5. darko says:

  JEVREJI NE SHVACAJU NE MOZETE POGODITI RUSIJU RUSIJA S 2500 KM I900 KM VISINE IMA SISTEM KOJI SVAKU RAKETU NA SVET UNISTI NA 900 KM O OD RUSKIH RAKETA NEVIDLJIVIH S PLASMOM NEMA SPASA BRZO MENJAJU PRAVAC S KOMPOZITNIM GORIVOM VELIKE KVALITETE

 6. goran says:

  Moze se Rusija takodje zatrovati da postane mrtva zona. Mnogo si naivan ako mislis da Jevreji ne shvataju, a ti pametniji od njih. Kako, ako su naivni, kontrolisu svetsko bankarstvo, danasnju masoneriju, vlade vecine velikih zemalja, kompletne medije???

 7. Aleksandar says:

  Tako je braćo udrite ponečasnima i budite nemilosrdni.....Što jače to bolje!

 8. Baraba says:

  Ne zna se koji je veci blefer Rusi Koreanci ili Amerikanci aman vise pritisnite to crveno dugme vec jednom

 9. opet ja says:

  Mislio je na Iran.

 10. holokaust says:

  jadni jevreji setite se drugog svetskog rata a sad bi i vi to radili ccc sramota

 11. goran says:

  Jedini logor ikada napravljen za decu je Jastrebarsko, gde su ubijana srpska, a ne jevrejska deca. A Srbi o tome nista ne znaju, nego dan-danas kukaju nad sudbinom Jevreja.

  • Filip says:

   Pa ti si Gorane stvarno glup i neobrazovan! Počeo si opasno da se razotkrivaš! Nije Jastrebarasko jedini logor za decu, postojalo je još logora u NDH za decu, ali ti to ne znaš jer nisi ništa čitao i totalno si neobrazovan. Auuuuuu....al'se razotkrivaš!

 12. savetodavac says:

  Odakle Izraelu nuklearne bombe kada nisu izvršili ni jednu nuklearnu probu?

  • Batina says:

   Kupili.

   • savetodavac says:

    Ko to prodaje nuklearke po svetu? Imaš li adresu/cenu?

 13. savetodavac says:

  Ljudi ne palite se na propagandu. Amerika je do sada testiala preko 1100 nuklearki, Rusija preko 700. Što podzemnih što nadzemnih nuklearnih eksplozija u ove dve države... Situacija se može se posmatrati na ovaj način: Rusi su na USA već ispalili preko 1100 nuklearki a ameri su rusima odgovorili sa preko 700! I ni jedna od ove dve države nije "sravnjena" sa zemljom. Koliko nuklearki ima Izrael operativnih(spremnih za lansiranje)?

 14. Don says:

  Nuklearne bombe ne postoje.Postoje samo ogromne napalm bombe.Inace 100.000 Ruskih jevreja zivi u Izraelu.Najvise ih je u Francuskoj.Nece niko nikoga da gadja.Malo informativne zarade kao i uvek.

 15. Boris says:

  Ha,ha Ruski Jevrejin zapretio Izraelskom Jevrejinu ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *