Русија нуди 50 милиона долара за информације о терористима!

Rusija nudi 50 miliona dolara za informacije o teroristima!

17 novembra 2015

russia-putin-isisRuska federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je ponudila nagradu u iznosu od 50 miliona dolara za informaciju o “teroristima” koji su oborili ruski avion u Egiptu sa 224 putnika i članova posade.

FSB je zamolila za “pomoć u identifikaciji terorista” koji su podmetnuli bombi u avion A321, preneo je AFP.

Daćemo nagradu u iznosu od 50 miliona dolara za informaciju koja će nam pomoći da uhapsimo kriminalce, stoji na vebsajtu FSB.

Ranije danas direktor FSB Aleksandar Bortnikov izjavio je da je uzrok pada ruskog aviona u Egiptu eksplozija bombe i dodao da su tragovi eksploziva pronađeni na ostacima aviona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će krivci za napad biti pronađeni i kažnjeni.

– Možemo da kažemo da je avionska nesreća na Sinaju bila teroristički čin – preneo je Bortnikov Putinu.

– Tokom leta, aktiviran je eksploziv domaće proizvodnje snage 1,5 kilograma TNT. Kao posledica toga, avion se raspao u vazduhu – rekao je Bortnikov, prenosi kanal “Raša tudej”.

On je dodao da Rusija nudi 50 miliona dolara za informaciju o onima koji su umešani u taj teroristički napad.

Predsednik Putin naredio je ruskim specijalnim službama da se usredsrede na pronalaženje odgovornih za teroristički napad.

Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbednosti u egipatskom delu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski Erbas A321 samo 23 minuta posle poletanja iz letovališta Šarm el Šeik, početkom meseca, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade.

Putin je rekao da ovo nije prvi put da se Rusija suočava sa “varvarskih terorističkim zločinima”, podsetivši na eksplozije na železničkoj stanici u Volgogradu u decembru 2013. godine.

– Nismo zaboravili ništa i nikoga. Ubistvo naših državljana na Sinaju je među najkrvavijim zločinima po broju žrtava – rekao je Putin.

– Akcije naše vojske u Siriji moraju ne samo da se nastave, već i intenziviraju tako da teroristi razumeju da je odmazda neizbežna – poručio je ruski predsednik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *