РУСИЈА О ЗАХАРОВОЈ: „Све је велики неспоразум, Србија је наш приоритет!“

RUSIJA O ZAHAROVOJ: „Sve je veliki nesporazum, Srbija je naš prioritet!“

7 septembra 2020

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je verovatno došlo do nesporazuma u vezi s pojedinim formulacijama u objavi portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na Fejsbuku povodom posete predsednika Srbije Vašingtonu. Istakao je da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera i da su Srbi za Rusiju bratski narod.

„Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazimo od toga da niko neće sumnjati u privrženost i duboko poštovanje prema Srbiji u celini, i konkretno srpskog rukovodstva“, rekao je Peskov novinarima.On je dodao da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera.

„Naši prijateljski, partnerski odnosi, strateško partnerstvo sa Srbijom, su jedan od najvažnijih prioriteta naše spoljne politike. Srpski narod je naš bratski narod i apsolutno svi, bez izuzetka, rukovodstvo Rusije, stručnjaci, su privržene pristalice daljeg razvoja našeg partnerstva“, rekao je Peskov, komentarišući da li je Kremlj obratio pažnju na epizodu o objavi portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na Fejsbuku.

Peskov je istakao da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije čini mnogo u cilju razvoja i produbljivanja odnosa između Rusije i Srbije, „između ostalog i u cilju zaštite interesa bratskog naroda u Srbiji u međunarodnoj areni“.

Odgovarajući na pitanje da li je neophodno na neki način regulisati aktivnost diplomata na društvenim mrežama, formirajući određene etičke kodekse, Peskov je rekao da je aktivnost ruskih diplomata na društvenim mrežama neophodan deo njihovog posla.

„Teško da se mogu definisati svi te kodeksi. Naravno, neophodno je veoma detaljno obratiti pažnju na ispravnost formulacija kako ne bi došlo do nesporazuma“, rekao je Peskov.

KOMENTARIJedan komentar

  1. EUro Cmiiilo Montenigro says:

    Ma niko od Srba se nikad ne moze ljutiti na Ruse i Rusiju a Zaharova je kritikovala Trampa,ne Vucica. Nazalost tu su "nasi" nema ki mediji i nato/eu botovi, zapadni tumori, koji spinuju sve u vezi sa Rusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *