РУСИЈА ОБУСТАВЉА ИСПОРУКУ ГАСА И БУГАРСКОЈ

RUSIJA OBUSTAVLJA ISPORUKU GASA I BUGARSKOJ

27 aprila 2022

„GASPROM“ će obustaviti isporuku gasa Bugarskoj od 27. aprila.

Ove vesti objavio je Frans pres pozivajući se na bugarsko ministarstvo energetike.Prema rečima portparolke vlade Lene Borislavove, premijer i zamenik premijera su svesni situacije i nema razloga za paniku ili brigu.

– O takvom scenariju se razgovaralo u februaru i spremni smo da reagujemo. Postoje dogovori za alternativne isporuke, sve je obezbeđeno – naglasila je Borislavova.

Ministar energetike Aleksandar Nikolov izneće više detalja u sredu.

Podsetimo, ranije je portal Onet saopštio da je Rusija obustavila isporuke gasa Poljskoj. Međutim, kompanija „Gasprom“ nije potvrdila tu informaciju, istakavši da je Varšava danas u „obavezi da plati za isporuke gasa u skladu sa novim načinom plaćanja“ – u rubljama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.

KOMENTARI3 komentara

 1. Rista Bre says:

  Ja sam prvi, ja sam prvi! Reko. Idem sa' da tražim poso u sienen kao novinar. Oni plaćadu vrhunske reportere 30 miliona dolara godišnje. Samo ne znam kako da rešim lepotu? Jel ima neko savet kako da postanem lep i mlad, kad sam ovako pametan? I star. I da mi neko kupi avijonsku kartu do njujorka pa ću da vrnem pare od prve plate. Ali ima nešto drugo pa mislim da nisam baš raspoložen da se vozam. Ako je suditi po internet reakcijama, još nisam baš siguran, atomski rat je tu samo što nije. Prvi put sam se i ja zamislio. Što bi daleko i neverovatno, došlo blizu i verovatno. Kažu da amerika praktično prosipa oružje po ukrajini i da već deluje demorališuće na suprotnu stranu. E, sad, ja ću još uvek da se držim onog "Opet nam podmeću, plaše nas a mute nešto drugo i tako nam okreću glavu od glavnog problema. Samo nemam pojma imal neki glavniji problem od nuk rata? U bre, uspaničio sam se! Gde da se sakrijem? E kad bih znao gde će pasti bomba oko mene, ja bih išo oma u centar. Onaj japanac dva puta dobio po glavi po jednu nuklearnu bombu i ako se ne varam još uvek živi. Bar prošle godine još bio živ i pričao i žalio se kako ga reporteri stalno napadaju da priča. Kada vidite da nuklearka pada, pod oma skočite u (epi) centar. Aj pa mi javite jel uspelo da i ja posle probam. Ako ništa ne javite, onda neću skočiti podvoz, mislim ispod bombe. Kad bolje razmislim i setim se svega u životu...ima se mrtav ladan ispružim oma...Jel onako iskreno i dubinski neko oseća da će se uskoro pržimo? Ja naprosto ne mogu to da zamislim. Najbliže objašnjenje - IGRA ŽIVACA AMERIKE PROTIV RUSIJE. Samo ne znam dal će znati kad treba prestati.

  • Rostand says:

   Sad kad utrpaju blesave Fince u Nato,blizu smo mogućnosti da par sekundi gledamo atomske pečurke,a mnoštvo zatupljene raje će odmah navaliti da snima mobitelom.Posljednji selfi,to se ne propušta.😱

 2. Z - Odessa next says:

  Neka uvoze od Vatikana i hrvacke a i molitve koje će papa da šalje bogu za njih će da ih zagreju 😄😄😄

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *