РУСИЈА ОЧЕКУЈЕ НОВИ ФРОНТ: Ово ће увући цео свет у рат!

RUSIJA OČEKUJE NOVI FRONT: Ovo će uvući ceo svet u rat!

21 januara 2020

Tokom zimskih aktivnosti u brdima Severnog Kavkaza primenjen je širok spektar standardnog pešadijskog naoružanja. Oficiri su delovali iz različitih vozila, uključujući i težu oklopnu tehniku.

U vežbi su angažovani oklopni transporteri BTR-82A, borbena vozila pešadije BMP-3, osnovni borbeni tenkovi T-72B3 i samohodne haubice kal. 152 mm „Msta-S“ i „Akacija“.Više od 500 oficira 58. kombinovane armije Južnog vojnog okruga (JVO) učestvovalo je u taktičkim zborovima prilikom obuke zapovednika koja se realizuje na prostoru Severnog Kavkaza. Ovo je saopštila informativna služba Južnog vojnog okruga, prenosi internet portal TASS.

– U ovim aktivnostima je angažovano više od 500 oficira koji se nalaze na zapovednim funkcijama različitih jedinica. Upotrebljeno je nešto više od 300 jedinica naoružanja i druge vojne tehnike. Oficiri su se upoznali s obukom koja je obogaćena novom formom i metodikom upotrebe jedinica u uslovima izvođenja borbenih operacija na nepoznatom terenu – navodi se u saopštenju.

Prema rečima informativne službe Južnog vojnog okruga, za vreme ovih aktivnosti realizovan je i deo koji se tiče uvežbavanja novih metoda u borbi s niskoletećim bespilotnim letelicama.

Na poligonima gde se izvodila obuka instaliran je veliki broj specijalnih pokretnih meta koje su imitirale iznenadne nalete bespilotnih letelica.

Polaznici su imali zadatak da na vreme detektuju svoj cilj, izvrše njegovo prepoznavanje, klasifikaciju i unište ga vatrom sa zemlje, uglavnom iz ličnog streljačkog naoružanja.

Tokom taktičkog zbora je primenjen širok spektar standardnog pešadijskog naoružanja. Oficiri su delovali iz različitih vozila, uključujući i težu oklopnu tehniku.

U vežbi su angažovani oklopni transporteri BTR-82A, borbena vozila pešadije BMP-3, osnovni borbeni tenkovi T-72B3 i samohodne haubice kal. 152 mm „Msta-S“ i „Akacija“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Koje vježbalište!Do trenutka dok proglasi vanjsku agresiju i imenuje neprijatelja,onog koji obučava,naoružava i šalje napadače,svoje vojnike u nekonvencionalnim uniformama!Pa opiči po napadaču po sistemu-kad je rat,nek je rat,oko za oko,zub za zub!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *