РУСИЈА ОДГОВАРА СВИМ СИЛАМА: Спремно оружје за уништавање „леопарда“ и „абрамса“

RUSIJA ODGOVARA SVIM SILAMA: Spremno oružje za uništavanje „leoparda“ i „abramsa“

29 januara 2023

Četiri udarna robotizovana oklopna vozila „Marker“ su spremni i pripremaju se za slanje u Donbas, napisao je na Telegramu bivši direktor „Roskosmosa“ i rukovodilac naučno-tehničkog centra „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin.

„Izvršni direktor kompanije iz Magnitogorska ‘Androidna tehnika’ Evgenije Dudorov je saopštio da je počeo utovar četiri bespilotna robota ‘Marker’, koji će zatim biti poslati u Donbas“, istakao je Rogozin.On je ranije za Sputnjik izjavio da će u februaru u zonu specijalne vojne operacije stići četiri robota „Marker“ koji će biti u obaveštajnoj varijanti i udarnoj verziji. Roboti će učestvovati u borbama nakon testiranja na poligonu. On je naveo da ovaj robot moći da automatski uništava tenkove „abrams“ i „leopard“ i druge mašine pomoću elektronskog kataloga u kontrolnom sistemu sa slikama neprijateljske tehnike.

Robot „Marker“ je proizvela kompanija „Androidna tehnika“ zajedno sa Fondom perspektivnih istraživanja. Robotski kompleks je težak oko tri tone i ima najnaprednije veštine autonomnog kretanja, a objekte prepoznaje pomoću tehnologija veštačke inteligencije. Autonomija platforme je obezbeđena modularnim multispektralnim sistemom, u kome se podaci obrađuju pomoću algoritama neuronske mreže.

KOMENTARI4 komentara

 1. Aleksandar I says:

  Ovi Rusi su bas zaostali. Pa odakle njima roboti, oni imaju samo stare Sovjetske tenkove. Oni ce propasri bez zapada, jer ne umeju nista da naprave... Mislim da je tako, tako svi mediji na zapadu i kod nas pisu, a njima se mora verovati!

 2. persida says:

  Leoparda jajca, przena zumanca.

 3. Zig says:

  pitanje za vas, ko im je napravio sve ove rakete koje zapad smatra da su ne uhvatljive, PVO sisteme i druge stvari??? nisu oni glupi, bar mogu da kopiraju, vec nemaju marketing i sposobnost prodaje. niko mr nr treba bez rezerve verovati, zapad ima sisteme da lazira sve do detalja, drugi makar povrsno. treba sve procitati i doneti svoje misljenje

 4. persida says:

  Zapad ne ume nista da napravi bez ruskih strucnjaka koji rade u njihovim bazama. Najveci kompjuterasi koji rade za NATO i americku vladu su Rusi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *