РУСИЈА ОДГОВАРА СВИМ СИЛАМА: Спремно оружје за уништавање „леопарда“ и „абрамса“

РУСИЈА ОДГОВАРА СВИМ СИЛАМА: Спремно оружје за уништавање „леопарда“ и „абрамса“

29 јануара 2023

Четири ударна роботизована оклопна возила „Маркер“ су спремни и припремају се за слање у Донбас, написао је на Телеграму бивши директор „Роскосмоса“ и руководилац научно-техничког центра „Царски вукови“ Дмитриј Рогозин.

„Извршни директор компаније из Магнитогорска ‘Андроидна техника’ Евгеније Дудоров је саопштио да је почео утовар четири беспилотна робота ‘Маркер’, који ће затим бити послати у Донбас“, истакао је Рогозин.Он је раније за Спутњик изјавио да ће у фебруару у зону специјалне војне операције стићи четири робота „Маркер“ који ће бити у обавештајној варијанти и ударној верзији. Роботи ће учествовати у борбама након тестирања на полигону. Он је навео да овај робот моћи да аутоматски уништава тенкове „абрамс“ и „леопард“ и друге машине помоћу електронског каталога у контролном систему са сликама непријатељске технике.

Робот „Маркер“ је произвела компанија „Андроидна техника“ заједно са Фондом перспективних истраживања. Роботски комплекс је тежак око три тоне и има најнапредније вештине аутономног кретања, а објекте препознаје помоћу технологија вештачке интелигенције. Аутономија платформе је обезбеђена модуларним мултиспектралним системом, у коме се подаци обрађују помоћу алгоритама неуронске мреже.

KOMENTARI4 коментара

 1. Aleksandar I says:

  Ovi Rusi su bas zaostali. Pa odakle njima roboti, oni imaju samo stare Sovjetske tenkove. Oni ce propasri bez zapada, jer ne umeju nista da naprave... Mislim da je tako, tako svi mediji na zapadu i kod nas pisu, a njima se mora verovati!

 2. persida says:

  Leoparda jajca, przena zumanca.

 3. Zig says:

  pitanje za vas, ko im je napravio sve ove rakete koje zapad smatra da su ne uhvatljive, PVO sisteme i druge stvari??? nisu oni glupi, bar mogu da kopiraju, vec nemaju marketing i sposobnost prodaje. niko mr nr treba bez rezerve verovati, zapad ima sisteme da lazira sve do detalja, drugi makar povrsno. treba sve procitati i doneti svoje misljenje

 4. persida says:

  Zapad ne ume nista da napravi bez ruskih strucnjaka koji rade u njihovim bazama. Najveci kompjuterasi koji rade za NATO i americku vladu su Rusi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u