РУСИЈА ОДГОВОРИЛА: „Ако нам Америка не врати имовину…“

RUSIJA ODGOVORILA: „Ako nam Amerika ne vrati imovinu…“

17 jula 2017

Kremlj se nada da će administracija predsednika SAD imati dovoljno mudrosti da reši diplomatski spor s Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine.

U protivnom, Rusija najavljuje da bi, kao odmazdu zbog incidenta sa zaplenom imovine u SAD, mogla da izbaci neke američke diplomate iz zemlje, jer „previše američkih špijuna radi u Moskvi pod diplomatskom maskom“.

U međuvremenu oglasio se i ruskiministar soljnih poslova Sergej Lavrov, koji je pokušaji da se postave preduslovi za povraćaj ruske diplomatske imovine, oduzete u Njujorku i Merilendu, „krađa u po bela dana“.

Prema rečima Lavrova, anti-ruska osećanja u SAD ne znače da Rusija i SAD ne mogu da se slože oko globalnih problema, preneo je Rojters pozivajući se na Ria novosti.

Barak Obama, naime, koji je bio predsednik SAD, naredio je zaplenu dva ruska diplomatska imanja i proterivanje 35 ruskih diplomata u decembru prošle godine, zbog optužbi da su učestovali u navodnom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine, prenosi Rojters.

Rusija to demantuje, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov sada poručuje: „Nadamo se da će naše američke kolege pokazati određen nivo političke mudrosti i volje“.

Peskov poručuje i da će bilo koji preduslovi SAD za povratak imovine biti neprihvatljivi i da neuspehom u vezi s vraćanjem imovine Vašington krši međunarodno pravo.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Opet sporo i neubedljivo, dragi Rusi. Mnogo se, bre, plasite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *