РУСИЈА ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ: „Оставите Србију на миру…“

RUSIJA ODGOVORILA AMERICI: „Ostavite Srbiju na miru…“

22 juna 2017

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je danas, komentarišući izjave američkih diplomata o rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, rekla da su to apsurdne optužbe.

Prema njenim rečima, američke diplomate su iznele „sasvim nepojmljive, apsurdne, izmišljene optužbe“ u najgorem stilu hladnoratovske retorike, prenosi agencija RIA Novosti.

– Kao da se radi o malte ne nekakvom špijunskom gnezdu Rusije na Balkanu, koje bi bilo u stanju da ugrozi američki kontingent na Kosovu – rekla je Zaharova.

Želeli bismo da se američke diplomate pozabave time kako te države, organizacije u tim državama, ocenjuju rad rusko-srskog humanitarnog centra pre nego što iznesu slične apsurdne tvrdnje, naglasila je ona.

Ona je podsetila da je od početka centar osmišljen i realizovan kao zajednička rusko-srpska humanitarna misija, orijentisana na Balkan i u saradnji sa svim zainteresovniam zemljama.

Podsetila je da je centar registrovan kao međunarodna organizacija i da je učestvovao u prevladavanju posledica izazvanih prirodnim katastriofama u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji i BiH, kao i da su ga posećivali i predstavnici međunarodnih organizacija, uključujući UN i OEBS.

Zabrinutrost zbog tog centra nedavno su izneli zvaničnik Stejt departmenta Braja Hojt Ji i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.

– I američkom ambasadoru u Beogradu su takođe više puta upućivani pozivi da poseti centar u Nišu, ali ni on ni saradnici ambasade nijednom nisu želeli da iskoriste tu mogućnost. To je fina taktika ispobana već na više mesta – svojim očima ne videti, jer ako vidiš svojim očima više ne možes da fantaziraš – konstatovala je ona, preneo je Tass.

KOMENTARI8 komentara

 1. Marko says:

  Na žalost Srba i Rusa, Ameri su zauzeli dobre pozicije u vlasti Srbije i nije ih lako izbiti.

 2. Milan says:

  Nema veceg spijunskog gnezda od Americke ambasade u Beogradu, ona pokriva ceo balkan.

 3. Vesko says:

  Zasto Rusija raspravlja o unutrasnjim stvarima Srbije i Rusije sa zapadim novinarima i ostlaim neprijateljima??! To nema nikakvog smisla.

 4. goran says:

  Ostavite Srbiju na miru, dok Vučko svira na NATO klaviru.

 5. HRVOSERČINA SMRDLJIVA says:

  defanzivna retorika, ne znam kako ne razumeju da je to pogrešno? amerikanci su glupi bar kao nemci i to će razumeti kao popuštanje i slabost.

 6. Gordan says:

  Srbija je zaokružena NATO-m, a Vi ste daleko. Mislim da bi Putin sada mogao postati oštriji prema toj elitnoj strukturi Zapada. Miriše na rat. Nadam se da neće biti rata, a ako ga i bude, da taj rat neće ličiti na rat kakav je u Siriji, ili Ukrajini. Ako Srbija ima želju da udje u NATO, bez Referenduma, onda biste Vi to trebali bolje da znate od gradjana Srbije, jer gradjani Srbije ne poseduju civilno-institucionalnu kontrolu svojih tajnih službi, a Vi uglavnom već znate sve. Šta biste Vi učinili, kada biste bili ovako "kao u obruču" ???

 7. Ostojic Ljubica says:

  Kulminacija matrixa koji je u nestajanju.Iskreno se nadam da ce buducnost sveta sloviti na slovenskim jezicima.

 8. Dragomir says:

  Centar se MORA,prosiriti!!! NATO,"gledaj,svoja posla' i gubu se sa,NASEG,K i Metohije!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *