РУСИЈА ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ: Повлачили су се они из различитих крајева света…

RUSIJA ODGOVORILA AMERICI: Povlačili su se oni iz različitih krajeva sveta…

8 oktobra 2019

Sjedinjene Američke Države nisu obavestile Rusiju o povlačenju snaga iz Sirije, niti ju je Turska obavestila o predstojećem pomeranju svojih snaga u Siriji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je saopštio da predsednik Rusije Vladimir Putin zasad nije razgovarao sa kolegama iz Amerike i Turske, Donaldom Trampom i Redžepom Tajipom Erdoganom, o dešavanjima u Siriji.„Još ne znamo kakve se trupe povlače, u kom obimu i da li se uopšte povlače. Bilo je različitih saopštenja o povlačenju snaga iz različitih delova sveta koja zatim nisu potvrđena“, podsetio je Peskov.

„Zato veoma pažljivo pratimo razvoj situacije“, dodao je on.

Ranije je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio da bi turska operacija na severu Sirije, istočno od Eufrata, uskoro mogla da počne, dok je američki lider saopštio da će povući američke snage sa severa te zemlje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mile says:

    Američka čizma gde uđe teško se povlači, ali sve manje ulaze sa vojnom intervencijom. Venecuela pa i cela "trojka tiranije"? A tek Iran? Ne treba im dozvoliti potpunu kontrolu Persijskog zaliva i zapadnog dela Indijskog okeana. Doduše pre nekoliko meseci napustili su Libiju. To je izgleda dogovoreno, ali kao da se čuvaju od vojne intervencije u toj zemlji. ... Više ulaze u druge zemlje na mamac šargarepu tj. posredstvom širenja NATO alijanse, ali na taj način dobijaju mrvice poput Crne Gore i Severne Makedonije. Hteli bi oni da vide u svom sastavu i Švedsku i Finsku koje su ozbiljniji komadi. Gruziju, Ukrajinu, Moldaviju, BIH malo teže će uvesti u alijansu. Ne mogu ni sluđenu-munjenu-iskvarenu državu Srbiju da učlane dok god pitanje tkzv. Kosova nije rešeno. Moguće da muka im je zbog tog nedovršenog pitanja jer na teritoriji Srbije imaju veću vojnu bazu Bondstil koja zasad ima pokriće jedino u vojnoj misiji KFOR.

  2. A akoM says:

    USA se povući s Blistoka ne može čak i da hoće!Jer mu to neće dozvoliti šef Izrael,koji tamo treba jaku USA da štiti interese i državu Izraela!Neznam jel Trampu netko dostavio i objasnio to naređenje,ali bude!Lakše je USA-Trampu ratovati protiv Rusije ili Kine,nego protiv svoga šefa,hobotnice s šestokrakom zvijezdom i mnogim i dugačkim pipcima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *