РУСИЈА одговорила Америци у вези ваздушних напада! ГОРЕЋЕ БЛИСКИ ИСТОК!

RUSIJA odgovorila Americi u vezi vazdušnih napada! GOREĆE BLISKI ISTOK!

19 juna 2017

Ministarstvo odbrane Rusije od danas prekida saradnju sa SAD u okviru Memoranduma o sprečavanju incidenta na nebu iznad Sirije, navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

Prema rečima vojske, od sada će u regionima gde ruska avijacija bude izvodila zadatke na nebu iznad Sirije svaki vazdušni objekat međunarodne koalicije smatrati vazdušnom metom.

Ruska vojska traži od američke komande detaljnu istragu incidenta, uz informisanje o njegovim rezultatima i preduzetim merama.

Prema njihovom mišljenju, obaranje aviona sirijskih Oružanih snaga od strane američke avijacije u vazdušnom prostoru Sirije je cinično kršenje sirijskog suvereniteta.

Rusko Ministarstvo odbrane smatra da akcije SAD protiv Oružanih snaga Sirije mogu se smatrati, faktički, vojnom agresijom.

„Ponovljene borbene akcije avijacije SAD pod izgovorom ’borbe protiv terorizma‘ protiv legitimnih oružanih snaga država-članica UN je najgrublje kršenje međunarodnog prava i faktički je vojna agresija na Siriju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je komanda koalicionih snaga u Siriji nije koristila kanal komunikacije za sprečavanje incidenata u vazduhu.

Američka koalicija za borbu protiv DAEŠ-a ranije je potvrdila da je oborila sirijski avion Su-22 u provinciji Raka nakon što je, navodno, bacio bombe u blizini pozicija kurdskih snaga. Damask je saopštio da je sirijski avion izvodio zadatke protiv terorista.

(sputniknews.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. Dondon says:

  E sad da vidimo ko je ko.

  • doktrina soka, says:

   I dosada se znalo,ali Rusi su im dali prostor da se urazume,pa posto nisu vec zele konfrontaciju,da vidimo sada cija majka crnu vunu prede.

  • Rodoljub says:

   Ne raduj se opštoj nesreći.

 2. goran says:

  Ako tek sada vidis, onda si bre mnogo naivan.

 3. opet ja says:

  Hmm a kako bi bilo da potpuno zabrane sve letove iznad Sirije i samo po zahtevu odobravaju dejstva, a sve ostalo da se smatra agresijom na suverenu državu što u stvari i jeste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *