РУСИЈА ОДГОВОРИЛА НЕМАЧКОЈ: Нећемо стајати у месту и гледати како се Запад наоружава

RUSIJA ODGOVORILA NEMAČKOJ: Nećemo stajati u mestu i gledati kako se Zapad naoružava

3 aprila 2021

Zamenik predsednika komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume Aleksej Čepa prokomentarisao je izjavu ministarke odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer, da zbog postupaka Rusije „rastu izazovi“ za evropski region, rekavši da Rusija ne treba da stoji u mestu dok SAD, Nemačka i druge zemlje razvijaju svoje naoružanje.

„Mi ne treba da stojimo u mestu i ne razvijamo sopstveno naoružanje kad to već čine i SAD i Nemačka, ali i druge zemlje. Ako ih to plaši ili zabrinjava, kako pretpostavljamo, oni će preduzeti određene korake“, rekao je on.Pritom, istakao je Čepa, razvoj ruskog naoružanja usmeren je isključivo na porast nacionalne odbrane.

„Ne mislim da Nemačka na poteze ruske vojske gleda kao na neprijateljske. Shvatam da bi im više odgovaralo ako bi naša nauka i tehnika stajala na jednom te istom mestu. Međutim, kada razvijamo novo oružje, isto tako nam je jasno da će se zemlje NATO-a sve više približavati našim granicama“, kazao je.

Upravo zato, dodao je Čepa, Rusija i mora da preduzima određene korake.

Podsetimo, nemačka ministarka odbrane je, između ostalog, rekla i da bi Nemačka trebalo više da troši na odbranu, oslanjajući se na sopstvene interese, a ne kako bi „učinila uslugu Sjedinjenim Američkim Državama“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Tako je tavarišć Čepa, nećemo samo gledati, i mi Srbi se po ugledu na tu situaciju neprestano naoružavamo ali sa odbačenom vojnom opremom iz Rusije.

  • Branko says:

   Imaš možda bolju varijantu?

 2. persida says:

  Ukrajinski nacisti vam ubijaju rusku decu, a vi se svadjate sa Nemcima. Uzas koliko je Putin unistio Rusiju.

 3. milorad 5 says:

  hm, da sam na mestu rusa,spalio bih nemce nuklearno pe nego što se naoružaju PONOVO:)Ćisto preventivno.Smešno je i tužno da je nemačka ,u stvari glavni problem u evropi PONOVO.Da sam nemac iselio bih se SADa,DANAS,odatle.

  • Ivana says:

   Oprostiće njima glupi Rusi ko i usrašama glupi Srbi posle pobede u I i II svetskom umesto da su fašiste pobili do poslednjeg oni i mi opraštamo. Za nagradu nova klanja i ubijanja Rusa i Srba ali ta naša dva glupa naroda nikad neće svatiti ivratiti zlikovcima istom merom jer smo vrhunski IDIOTI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *