РУСИЈА ОДРЕДИЛА НОВИ ДАТУМ ИСПОРУКЕ МИГОВА! Путин је овим потезом послао јасну поруку

RUSIJA ODREDILA NOVI DATUM ISPORUKE MIGOVA! Putin je ovim potezom poslao jasnu poruku

8 marta 2017

putin-mig-29-3534

Ruski „Migovi 29“ stićiće u Srbiju 24. marta, na dan kada je zločinačka NATO alijansa započela bombardovanje Srbije i SR Jugoslavije!

Ovo u izdanju od utorka pišu „Večernje novosti“ i otkrivaju da će predsednik Vladimir Putin ukaz o isporicu potpisati tokom predstojećeg susreta sa Aleksandrom Vučićem u Moskvi.

NATO BOMBARDOVANJE

NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (kodno ime Operacija Saveznička sila (engl. Operation Allied Force) ili u SAD Operacija Plemeniti nakovanj (engl. Operation Noble Anvil)), u Srbiji poznato i kao Milosrdni anđeo ili NATO agresija, bila je završna faza Rata na Kosovu i Metohiji, koja je trajala je od 24. marta do 10. juna 1999. godine. To je bilo drugo važnije vojno uplitanje NATO-a nakon bombardovanja Republike Srpske u operaciji Namerna sila 1995. i najveći vojni sukob na prostoru Srbije i Crne Gore od vremena Drugog svetskog rata.

Intervencija NATO-a je izvršena bez odobrenja Saveta bezbednosti zbog optužbi da srpske snage bezbednosti vrše etničko čišćenje kosovskih Albanaca. Neposredan povod za akciju bila su dešavanja u Račku i odbijanje jugoslovenske delegacije da potpiše sporazum iz Rambujea.

NATO je 24. marta 1999. godine u 19:45 časova počeo vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ, da bi se kasnije vazdušni udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. Procene štete koju je imala SRJ kreću se od 30 do 100 milijardi američkih dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a srpske procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 6.000 ranjenih. Tokom rata sa Kosova i Metohije je izbeglo nekoliko stotina hiljada Albanaca. Napadi su suspendovani 10. juna, nakon potpisivanja vojno-tehničkog sporazuma o povlačenju jugoslovenske vojske i policije sa Kosova i Metohije. Istog dana u Savetu bezbednosti je usvojena Rezolucija 1244. po kojoj SR Jugoslavija (Srbija) zadržava suverenitet nad Kosovom i Metohijom, ali ono postaje međunarodni protektorat pod upravom UNMIK-a i KFOR-a. Sa vojskom i policijom u Centralnu Srbiju je izbeglo više od 200.000 kosmetskih Srba i drugih nealbanaca.

Kosovski Albanci su 17. februara 2008. u Skupštini Kosova jednostrano proglasili nezavisnost Kosova i Metohije od Srbije, što Srbija ne priznaje.

Procene o gubicima NATO pakta veoma variraju. Izvori iz alijanse, sa kojima se kasnije saglasila i jugoslovenska strana, zvanično navode da su tokom bombardovanja oborena svega dva NATO aviona (F-117 i F-16), 9 bespilotnih letelica, 45 krstarećih raketa i 4 velika projektila, dok je veliki broj letelica oštećen ili se nakon dejstava srušio. Nezvanične procene navode znatno veći broj (do oko 100 letelica različitih tipova).

(Večernje novosti)

KOMENTARI12 komentara

 1. Poklon Srbskom narodu, dokaz ljubavi prema Srbskom narodu, a ne prema Srbskoj vlasti!!! says:

  Srbi, poruka koju Šalje veličanstveni Putin nije samo poruka svom ostalom svetu, OVA PORUKA JE PORUKA I SRBIMA!!!!!! Narode Srbski, tebi treba da bude jasno da Putin, promenom datuma isporuke Migova, šalje jasnu poruku, tebi Srbski rode, da je On protiv i svih onih koji u žive u Srbiji, koji su na vlasti u Srbiji, a zagovaraju ulazak Srbije u NATO!!!! OVO JE VAŽNA PORUKA svim Srbima, jer NE ŠALJE Putin ove MIgove SRBSKOJ VLASTI, nego ih ŠALJE SRBSKOM NARODU!!!!!!! Zna on da Srbska vlast javno priča da voli Ruse, dok tajno pregovara ulazak Srbije u NATO!!!! Dakle Srbi, Migovi nisu za Srbsku vlast, nego su MIGOVI POKLON PUTINA I RUSA SRBSKOM NARODU I SRBIJI!!! Nikakve zasluge Nema zasluge nema Srbska vlast što nam stižu ovi migovi u Srbiju, samo i jedino ima narod, jer Putin ne voli Srbsku vlast, ne mari za nju ni ko crno ispod nokta. On jedino i samo voli veličanstven Srbski narod!!!! Ni jedan Srbin nema pravo da ovaj rodoljubivi gest Putina i Rusa protumači kao njihovu naklonost Srbskoj vlasti!!!!! Ponovo, ovo je njihov gesta ljubavi, samo i jedino, prema Srbskom narodu!!!

  • Lune says:

   Hm,hmm..Migove, dobija Srpski, a ne "srbski" narod !!

   • Trifun says:

    S R B S K I ,je narod,većinski , koji živi u državi Srbiji i,većinski je ,pravoslavne veroispovesti. Ja sam SRBIN,nisam srpin.

   • Jovan says:

    Lepse je SRBSKI jer se tako pisalo pre sto godina, a i mislim da car Putin salje Mikojana i Gurevica ( na dan kada su NATOteroristi poceli da razaraju gradove i ubijaju civilno stanovnistvo nase zemlje) bas SERBSKOM NARODU.

 2. Dragan says:

  100% ispravan komentar. Vucic je kod Putina ali ce mu nos biti dobro natrljan jer mu je blizi Bler i NATO od Rusa. Tacno NAROD ce dobiti avione a ne Vucko. I pitanje je dali bi ga Putin uopste primio da Dodik nedavno ne ode tamo ili da mu to Kusta ne izlobira. Narod a ne Vucko.

 3. darko says:

  I ZATO VUCIC I PRIJE DRASKOVIC I TADIC SU DALI PRVO PROLAZ KROZ TERITORIJ SRBIJE ZLOCINICIMA DRUGO MOGUCNOST CITAJ IZRADE VOJNIH OBJEKATA PO POTREBI NATO ZLOCINICIMA I TRECE CITAJ VOJNE VEZBE S NJIMA GODISNJE PREK O 120 XITI ULAZAK U NATO BEZ POTPISA KOJIM SE PRAVA NE ULAZAK.

 4. SAO Krajina says:

  Pričajte vi šta hoćete ali Vučić dotera avione i helikoptere.

 5. kuka says:

  Ja ovo, osim kao ohrabrenje i bratski gest, posmatram i kao upozorenje da nam se približava opasnost, "Hanibal ante portas".

 6. mic says:

  dotera i Siptare na jug Srije siptarskog presednika i svira se himna Albanije u srbiji nema Srpske Himne ..NAPREDNO...

  • SAO Krajina says:

   Liberalno društvo dok plaćaju porez neka sviraju šta im volja.

 7. canak says:

  nikada ih nece primiti vlada komunisticka u beogradu da brane srbski narod putin samo moze uci na silu u beograd da brani srbsku zemlju .jer crveni znaju da ce ih putin kaznuti za proneveru i kradu drzave i srba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *