РУСИЈА ОШТРО ОДГОВОРИЛА ЈАПАНУ: Одбацујемо демарш — на Курилима радимо шта нам је воља

RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA JAPANU: Odbacujemo demarš — na Kurilima radimo šta nam je volja

10 oktobra 2018

Rusija je odbacila demarš koji joj je uputio Japan zbog aktivnosti na Kurilskim ostrvima, diplomatija Tokija putem medijskih reakcija nanosi štetu pozitivnoj atmosferi bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Kako ocenjuje ruski spoljnopolitički resor, sve su češći slučajevi kada Tokijo reaguje na aktivnosti Rusije na južnim Kurilskim ostrvima.„Kategorički odbacujemo bilo kakve demarše po tom pitanju budući da Rusija ima suvereno pravo na bilo kakvu aktivnost na svojoj teritoriji, uključujući mere kako bi se utvrdila nacionalna odbrana. Sve te aktivnosti nisu uperene ni protiv koga i predstavljaju isključivo unutrašnje pitanje Rusije“, navodi Ministarstvo.

Podsećanja radi, Japan je Rusiji uručio protesnu notu zbog planova da sprovede vojnu vežbu u blizini Kurilskih ostrva, izjavio je sekretar japanske vlade Jošihide Suga.

„Te vežbe će rezultirati povećanim vojnim prisustvom Rusije na sva četiri severna ostrva, što nije u skladu sa našim stavom“, rekao je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. raikkonen says:

    a sta ocekivati od zemlje koja je popila A bombe i tim istima koji su im ''dali ''te bombe sluze kao robovi i jos traze kurile da bi se ti isti prosirili sa svojim bazama, jer im je malo sto su na guam ..okinavi juz.koreji i ko zna vise gde!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *