РУСИЈА ОШТРО ОДГОВОРИЛА НЕПРИЈАТЕЉИМА: Ко не буде слушао Лаврова, слушаће Шојгуа…

RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA NEPRIJATELJIMA: Ko ne bude slušao Lavrova, slušaće Šojgua…

24 novembra 2018

Rusija smatra da SAD neće praviti nesmotrene poteze u vezi sa Dogovorom o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

Direktor departmana za pitanja neširenja i kontrole naoružanja u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Vladimir Jermakov je rekao da Moskva smatra da će SAD postupiti trezveno u oceni realne situacije u svetu.

‘’A onaj ko neće da sluša šta mu kaže Sergej Lavrov, doćiće do situacije da mora da sluša Sergeja Šojgua’’, rekao je Jermakov.Dogovor o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa je potpisan između SAD i SSSR 1987. godine i njime su se obe strane obavezale da će uništiti sve komplekse balističkih i navođenih raketa srednjeg (1.000 – 5.500 km) i srednjeg (500 – 1.000 km) dometa, a takođe i da se prestane sa proizvodnjom istih u budućnosti.

Predsednik SAD Donald Tramp je 20. oktobra izjavio da će izaći iz tog dogovora, jer po njegovom mišljenju Rusija ne ispunjava svoje obaveze.

On je naglasio da Vašington treba da razvija nuklearni potencijal i dodao da će oni to raditi ‘’dok ostali ne dođu sebi’’. Tramp je rekao da je ta poruka adresirana na Rusiju i Kinu.

Za to vreme je zvanična Moskva objavila da će recipročno odgovoriti na isporuku novih američkih raketa u Evropu. Prema rečima Vladimira Putina, zemlje koje pristanu da razmeste oružje SAD moraju da razumeju da sopstvenu teritoriju izlažu pretnji od ruskog kontranapada.

U Moskvi ukazuju da SAD razmeštaju raketne sisteme na kopnu u Rumuniji i Poljskoj, odakle mogu da lansiraju navođene rakete Tomahavk, što nije u skladu sa pomenutim dogovorom.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. raikkonen says:

  slushace duboku zabrinutost shojgua....maa dajj bree vishe !!..razvalite neku nato-kravarsku shupu-bazu..srushite shpiunske avione i dronove koje kravari non stop dizu i zuje ko muve zunzare oko rusije, pa da vas shvatimo ozbiljno!!..ovo laprdanje slushamo godinama.

  • Bili Orao says:

   Raikonen ! imaš pravo ovo su sve g—lupetanja u staru limenu kantu , kad nema pravog odgovora što si već naveo ovo sve je teater za glupe mase dok novi fašisti rade ‘ li ga rade i stežu vrat međedu koji se koprca ali anakonda svakim micom steže više!!!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Mislim da bi prvo Šojgu trebao da "priča" pa tek posle njega Lavrov.

 3. Zoran says:

  Vi Rusi treba da s ebranite tamo negde oko Juzne Amerike i Kube, kao i kod Indije. Sve dok se vi branite na svojim granicama, od toga leba nema.

 4. Deda Micko says:

  Bla, bla, bla...

 5. Tose says:

  Odavno je Lavrov trebao da ucuti,a Sojgu da prica..Vi dok mnogo mislite i pricate,ovi dobro rade i doci ce vam kod kuce jednog dana..zato krenite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *