РУСИЈА ОШТРО УПОЗОРАВА: Даље руке од Африке

RUSIJA OŠTRO UPOZORAVA: Dalje ruke od Afrike

23 novembra 2019

Rusija poziva svetske sile da ne nametaju afričkim zemljama svoje „recepte“, između ostalog i kada je reč o rešavanju unutrašnjih konflikata, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je, govoreći na sastanaku ministara spoljnih poslova zemalja G20 u Japanu, rekao da bi ceo svet trebalo da se pridržava principa „afrički problem – afričko rešenje“.„Rusija će podržavati Afrički savez, subregionalne organizacije na kontinentu, sa ciljem da se svi problemi reše na način na koji žele te afričke zemlje“, naglasio je.

Mediji navode i da je na susretu ministara država G20 reči bilo o ulozi Afrike u savremenom svetu, o ogromnom ekonomskom potencijalu kontinenta, kao i o rešavanju konflikata koje koče Afriku da prosperira.

Počela je trka za Afriku

Podsetimo, nedavno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da je svetska zajednica usmerila ogromnu pažnju na Afriku, te da se pojavljuje potpuno nova konkurencija u borbi za taj kontinent.

Ukoliko se ranije vodila borba za resurse afričkih zemalja, danas je to borba za pažnju tih država, istakla je ona.

KOMENTARI7 komentara

 1. Deda Micko says:

  Izgleda da su Bantu crnci veca braca sa Rusima nego Srbi.

  • Doktor says:

   Dede ga micko!

  • Heboteja says:

   de si micko, dugo te nije bilo. izgleda da je svim rusofobima stigla naredba za pljuvacinu.

  • Ivke says:

   Bantu crnci ne zabijaju rusima noz u ledja i ne pustaju smesne snimke o spijunima pa ti proceni ko su kome veca braca

 2. M says:

  Oko na Afriku(kao rezervoar sirovina)su oko bacili i drugi,samo zato jer je Europa bila preglupa i preslaba da to već odavno riješi u svoju korist!Nije joj kasno za to ni sada,ni narednih 30-50 godina ako sad počne djelovati na tome,ali će nakon toga biti prekasno,ako to ne učini!

  • Doktor says:

   Sta baljezgas?

 3. petrovgrad says:

  Evropa, ubrzano izumire. Islam postaje dominantna religija u EU. Sport, radnu snagu, nauku, javni život, osim bankarski sektor vodeću ulogu čine Azijati i Afrikanci. To se može proveriti u svakom trenutku. Pogledajte Eurosport kanale. Većina Germanskih naroda a i delom Romaskih su pokušali da unište mnoge narode i plemana u svojim kolonijama, sada su im se uselili u domove, da im ojačaju krvna zrnca i osveže potomstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *