РУСИЈА ОШТРО УПОЗОРИЛА ТУРСКУ: Прекините геноцид над Курдима (ВИДЕО)

RUSIJA OŠTRO UPOZORILA TURSKU: Prekinite genocid nad Kurdima (VIDEO)

22 januara 2016

Putin 3d3rrt3Moskva je pozvala Ankaru da prekine sa politikom istrebljenja Kurda, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Preko hiljadu profesora i predavača sa 90 turskih i inostranih univerziteta potpisali su deklaraciju u kojoj se navodi da oni ne žele da budu deo tog zločina.

Ne možemo da ne podržimo njihove pozive turskim vlastima da se prekine sa istrebljenjem lokalnog stanovništva i svesnom politikom iseljavanja Kurda“, rekla je ona.

Takođe, istakla je Zaharova, neophodno je da se prekine policijski čas, pronađu i kazne krivci za narušavanje prava i slobode civila i obezbedi pristup međunarodnim posmatračima.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova, govoreći o situaciji o Siriji, rekla je da su sve češći slučajevi ulaska turske vojske na teritoriju Sirije, koji za to vreme kopaju rovove, podižu zidove i grade utvrđenja.

Prema njenim rečima, upravo ta utvrđenja, koja se nalaze duž tursko–sirijske granice, teroristi koriste za sopstvenu odbranu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. to says:

    Bravo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *