РУСИЈА ОТКРИЛА ПЛАН одбране од Грузије и Украјине

RUSIJA OTKRILA PLAN odbrane od Gruzije i Ukrajine

29 oktobra 2018

„Stupanje Ukrajine i Gruzije u NATO će primorati Rusiju na jačanje odbrane“, izjavio je direktor departmana za evropsku saradnju Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Kelin na debatnom klubu „Valdaj“.

– Za nas će to biti veliki vojni i ekonomski problem. Moraćemo da izgradimo odbrambeni pojas u blizini naše treće prestonice – Sočija – izjavio je Kelin.Prema njegovim rečima, Moskva će morati da troši ogromne resurse kako bi sprečila moguće akcije potencijalnog protivnika. Pri takvom scenariju, Rusija će morati da „na granici sa Ukrajinom izgradi odbrambeni ešalon“, dodao je on.

U isto vreme, Kelin smatra da je malo verovatno da će Ukrajina i Gruzija stupiti u NATO u bliskoj budućnosti.

– Međutim, ako naši zapadni partneri – koji to više ni nisu – krenu putem izazivanja dalje konfrontacije, naravno, to se može bez sumnje desiti. I na to se moramo ozbiljno pripremiti – izjavio je on.

KOMENTARI6 komentara

 1. Bole says:

  Pa zauzmete i Gruziju i Ukrajinu. Ako je jeftinije.

  • Pera says:

   naravno da je to najjeftinije. Ovo sve lici na Milosevicevo igranje rata!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  kao i uvek oko medveda skakuće mnogo miševa koji zamišljaju da su i sami medvedi :-)))

 3. M says:

  To je onda hladni rat!Nova utrka u naoružanju!I ovako bi Veliki Rat bio strašan,a onako će pogotovo!Tko će to preživjeti?!?Tko na prvoj crti bojišnice,ili bilo gdje ako bude gađan,može preživjeti suvremenu vatreni udar?!?Konvencionalni!A atomski?A sutra?Danas bi Svjetski rat netko preživio,nadam se?!?Sutra,sa još jačim i mnogobrojnijim oružjem,neće ga preživjeti nitko!Zašto onda Zapad to forsira?!?Zar vođe toga misle da netko(uključujući i njih)to može preživjeti u rupi?!!U kakav to svijet misle izaći(njihovi potomci)?!?Jel to njihov idealni NWO?!?Masa bi svijet uništila razmnožavanjem,pa će oni("elita")to učiniti prije toga,Velikim Ratom?!?Isti su(smo)!Jedino što nas može spasiti je izgleda-Veliki Rat što prije,dok oružje još nije megakataklizmično i dok ga još nema enormno previše!Koja perspektiva,primjerena čovjeku!

 4. milorad says:

  Rusi su veoma hladnokrvni, LEDENO hladnokrvni, to garantuje ZASTRAŠUJUĆ odgovor, nije mi jasno kako narkomani u vašingtonu ne vide to, ali da sam na njihovom mestu ja bih premanentno napustio severnoamerički kontinent na vreme.I to što oni u americi izgleda misle da su nedodirljivi i neuništivi je takodje ozbiljan signal teške mentalne i socijalne poremećenosti , koji izgleda samo zaista teška buka može da dozove razumu.Zanimljivo je da američka javnost uopšte ne reaguje na očigledan pokušaj SAMOUBISTVA čitave te države, čovek bi očekivao da ako ništa, bar žele da prežive, ali izgleda da su ti ljudi tamo toliko zombirani da uopšte nije šteta TAJ deo svetske polpulacije odsatraniti i time smanjiti pritisak na resurse planete. Ko zna moža je BAŠ to u stvari plan.Mislim da rusi uopte neće gubiti vreme na vazalne države, i da će udariti zver odmah pravo medju rogove.

 5. Roy says:

  Bas ce vam Rusi reci istinu i otkriti svoje planove. To su prazne price i mlacenje prazne slame. Kad ih dirnete onda cete znati kako ce odgovoriti, samo ce vam biti kasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *