РУСИЈА ОТКРИЛА ШТА ЈЕ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ

RUSIJA OTKRILA ŠTA JE SLABOST AMERIKE

1 decembra 2021

Američka strategija primene sankcija radi pokušaja pritiska na Moskvu naglašava krhkost pozicije Vašingtona u današnjem svetu i njegovu nesposobnost da toleriše zdravu konkurenciju, navodi Moskva.

Govoreći za „Solovljev lajv“, portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova prokomentarisala je saopštenja Bele kuće da je spremna da uvede Moskvi novu rundu sankcija ako zemlja eskalira tenzije sa Ukrajinom.„Spremni smo za to. Dobro smo svesni šta leži u osnovi takvog pristupa – njihove nesposobnosti da održe konkurentnost, ako tako vide borbu, vidimo zdravu konkurenciju legalnim sredstvima“, rekla je ona.

Ona je optužila SAD da su postavile embargo kao jedno od svojih spoljnopolitičkih oruđa i nazvala ih Ahilovom petom Vašingtona.

„Svesni smo da je ovo demonstracija njihove sopstvene slabosti i oni to moraju jasno da shvate“, istakla je ona.

Izjave Zaharove usledile su ubrzo nakon što je sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki izrazila spremnost Vašingtona da Moskvi uvede embargo ako bude potrebno usred izveštaja zapadnih medija da Rusija navodno planira da izvrši invaziju na susednu Ukrajinu u bliskoj budućnosti.

Govoreći ranije u utorak na sastanku NATO-a u Letoniji, američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je da bi svaka agresija Moskve na Kijev mogla da rezultira „ozbiljnim posledicama“ i optužio rusku vojsku da sprovodi „neuobičajena kretanja trupa“ duž linije razgraničenja.

Sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov ranije je osudio tvrdnje u zapadnim medijima da Rusija planira invaziju na svog suseda kao puku „histeriju“ koja se rasplamsava i u anglosaksonskim i u ukrajinskim medijima. Prethodno je rekao da je „kretanje određene naše vojne tehnike ili jedinica vojske preko teritorije Ruske Federacije isključivo naša stvar“ i da ne predstavlja pretnju po njene susede.

(vostok.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rusofil Potemkin says:

    Najveća američka slabost je sama Rusija, dokle god postoji Rusija pogotovu sa sve Putinom oni su u nemogućoj poziciji da zavladaju svetom poput Hitlera, a Putin ih stalno podseća na to kako je jadničak prošao. Sa metkom u čelenki. Bolje im je da se samoupucaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *