РУСИЈА открива тајни НАТО план за УКРАЈИНУ

RUSIJA otkriva tajni NATO plan za UKRAJINU

2 juna 2021

NATO će pod izgovorom vojnih vežbi „Si briz“ ponovo snabdeti Ukrajinu savremenim naoružanjem za potrebe ratovanja u Donbasu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Upravo će pod izgovorom vojnih vežbi NATO u Ukrajinu dopremiti najsavremenije oružje, municiju, kao i ostalu opremu koja je potrebna ukrajinskoj vojsci“, upozorio je Konašenkov.Svo to oružje će potom poslati ukrajinskim vojnicima i pripadnicima nacionalističkih jedinica koji se nalaze u regionima u blizini kontakt linije sa Donbasom.

On je takođe ocenio i da, s obzirom da će manevri imati morski status, prave granice vojnih aktivnosti će izaći van ukrajinskih teritorijalnih voda Crnog mora.

S tim vezi, dodao je ruski general, Rusija će sa velikom pažnjom pratiti kako se odvijaju ovi manevri.

Govoreći o samoj vežbi, Konašenkov je rekao da će se uvežbavati saradnja specijalnih jedinica raznih nacionalnosti koje će izvršavati jedan te isti zadatak – zajednički desant sa padobranima, napad helikopterima, kao i uvežbavanje noćnih napada.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Ko što sam već tu govorio!Što kasnije bude eventualni Rat Rusije s Ukrajinom,to će biti skuplji za Rusiju!Ukrajini će uvijek biti skup!

  2. persida says:

    Rusi sve znaju unapred i nista ne cine. Bolestan narod, kao i Srbi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *