РУСИЈА ОТКРИЛА ДОКАЗЕ: Американци у Авганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу

RUSIJA OTKRILA DOKAZE: Amerikanci u Avganistanu uključeni u trgovinu drogom na međunarodnom nivou

5 jula 2020

SPECIJALNI predstavnik predsednika RF za Avganistan – direktor Drugog azijskog odeljenja,Ministarstva inostranih poslova Zamir Kabulov – izjavio je da su američki obaveštajni agenti u Afganistanu uključeni u trgovinu drogom na međunarodnom nivou.

Oglasio se na ovaj način nakon što je američka duboka država preko The New York Times optužila Moskvu da je u zaveri sa Talibanima, odnosno – da im je godinama plaćala za skalpove vojnika i oficira SAD.Visoki ruski diplomata je prvo ukazao da američki avioni – čiji bagaž se ne proverava – lete iz afganistanskih gradova Kandahar i Bagram u različite delove sveta, uključujući Nemačku i Rumuniju.

„Amerikanci su se ugradili u berbrojne projekte u Avganistanu. A sjajni američki obaveštajci, koji za nešto krive nas, direktno učestvuju u trgovini drogom. Na svetskom nivou. Svaki Avganistanac u Kabulu reći će vam pričati o tome. To je u toj zemlji javna tajna“.

Američke obaveštajne službe su 29. juna tvrdnje o šurovanju Rusije sa Tablibanima nazvale lažnim.

Pre dva dana se saznalo da Donald Tramp navodno nije ni bio obavešten o plasiranom preko njujorškog lista jer o tome ne postoje „verifikovani podaci“.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Amerikanci i droga, ma nemoguce. Kad ste u nekom njihovom filmu videli narkomana? Ha, ha.

 2. sokoćalo says:

  To i mala deca znaju. Svaski NATO vojnik u Avganistanu brani polja maka

 3. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Pa zato Ameri brane toliko Kosovare jer im preko njih stize droga!!! E moj Trampika slabo ti poznas svoju drzavuba htjeli bi da krojite pravdu u tudjim drzavama!! Otvori oci i stisni ruku Rusiji koja je najpostenija!!!!

 4. Kerovodja says:

  Ma jok, Amerikanci šire demokratiju u Afganistanu oni su miroljubiv narod toliko su uspešno širi demokratiju po svetu, da su za ddmokratiju pobili 100 milijona ljudi, najviše u Koreji, Vijatnamu, Afganistanu, Siriji, Libiji, Yugoslaviji, Jemenu, itd... Toliko su uspešni u širenju ddmokratije da su zaboravili na rasnu problematiku kod kuće...

 5. milorad2 says:

  američka armija direktno učestvuje kao narko kartel na svetskom tržištu narkotika i ZATO su i okupirali avganistan,jer talibani su spalili SVA polja maka tamo. (avganistan je uz indokinu JEDINA tačka na planeti gde uspeva naročito kvalitetna sorta maka od koje može da se napravi zaista kvalitetan heroin i posebno je dobar za američku faramceutsku industriju opioida i lekova protiv "bolova" i "depresije":))Oni izvoze opijum u USA na TONE i do skora je to išlo preko kosova za preradu u heroin i dalju distribuciju na ulicma evrope a ostatak i dalje ide preko rumunije i nemačke za faramceutske kompanije u USA.To više i nije NIKAKVA TAJNA.USA armija MORA da uvozi nesmetano opijum u velikim količinama, inače će u americi s obzirom na ogroman broj narkomana i KRIPTO narkomana da nastane haos ako toga ne bude.Procena je da je preko 30% radno sposobnog stanovništva USA, u zavisnosti od neke vrste opijoida ili teških narkotika.Ako u avganistanu opet prevladaju talibani proizvodnja opijuma će opet da bude 0 TONA odatle, a to ozbiljno poskupljuje i komplikuje posao farmaceutskim gigantima jer je sintetički opijum MNOGO skuplji za proizvodnju i daleko opasniji za upotrebu.Kada predju na sintetičke opijoide i alkaloide to će se videti u USA jer će biti MNOGO mrtvih iznenada posle upotrebe "bezazlenog" leka protiv umora ili depresije ili pilula za spavanje.Doziranje veštačkog heroina je nepouzdano i sigurno će biti mnogo mrtvih od takvog pristupa proizvodnje i to oni ZNAJU.Zato zamene za avganistan nema sem da opet napadnu vijetnam.

 6. M says:

  Opće je poznato da to USA radi već desetljećima po svijetu!I ne samo USA!Zapravo bi bilo bolje reći..."A koja država to ne radi"?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *