РУСИЈА ОТРКИВА ПРАВИ ЦИЉ нове провокације Приштине

RUSIJA OTRKIVA PRAVI CILJ nove provokacije Prištine

23 novembra 2018

Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Očigledno nastavljanje politike Prištine zasnovane na etničkom čišćenju i raspirivanju „trgovinskog rata“ na Balkanu, u skladu je s odlukom „vlade“ Kosova od 22. novembra da se carine za srpsku robu, uključujući prehrambene proizvode, lekove, štampanu produkciju, u južnoj srpskoj pokrajini povećaju za sto odsto,Računica je stvaranje nepodnošljivih uslova za život srpskog naroda na svojim ognjištima.

„Odlučno osuđujemo to što Priština razvija spiralu sukoba. Iznenađuje i povlačenje međunarodnih snaga na Kosovu koje, podsećamo, funkcionišu na osnovu mandata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u obavezi su ne samo da propisno reaguju na provokacije, nego i da deluju preventivno kako bi se izbegao rast napetosti“, upozorilo je Ministarstvo.

Stiče se utisak, kako je navedeno u saopštenju, da Evropska unija i SAD, koji godinama štite kosovske Albance, ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike, ili ih podstiču na agresivnu politiku.

„U vezi s tim smatramo da je posebno važan odgovoran stav rukovodstva Srbije koji preduzima sve napore za smanjenje napetosti“, istaklo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Normalno, odgovornost je na Srbiji, to jest Vucicu. Ali on je dao Kosovo. Treba naci pametniji posao nego se zaludjivati Vucicem.

 2. Dragi says:

  Sada žanjemo "uspešnu setvu" koju nam Vučić priređuje već 6 godina. Da li ima još takvih koji to ne vide? To je sve rezultat Vučićevog i Dačićevog potpisivanja u Briselu, a što još niko nije video o čemu se radi. E o ovome što se sada dešava, a to je tek početak. Nego, menjajte gamad dok još ima vremena!

 3. Roy says:

  to je odgovor siptara na ovu frku oko interpola. sad ce objaviti ko je ubio ivanovica i odakle je stiglo naredjenje. bice veselo ako je vicicev braco kao sef srpske mafije upetljan u to.

  • Roy says:

   *vucicev

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *