Rusija otvara bazu lovaca Su-27 u Belorusiji, bombardere Su-34 primiče granici sa Ukrajinom

Rusija otvara bazu lovaca Su-27 u Belorusiji, bombardere Su-34 primiče granici sa Ukrajinom

15 oktobra 2014

su_34_g05Rusija će tokom 2016. kod beloruskog grada Bobrujsk formirati avio-bazu gde će razmestiti lovce Su-27, citirala je agencija TASS komandanta ratnog vazduhoplovstva Rusije general-pukovnika Viktora Bondareva.

Prema njegovim rečima ruski avioni će biti smešteni na vojnom aerodromu, za čiju je rekonstrukciju već spreman projektni zadatak.

Pre toga Rusija je odlučila da premesti na beloruski aerodrom Baranoviči avio-puk sastavljen od 24 lovca Su-27SM3.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posle skorašnjeg susreta sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom takođe je najavio razmeštanje u Belorusiji 2015. ruske avio-baze koja će se nalaziti u Lidu (Grodnjenska oblast).

Su-27 (Flanker prema kodifikaciji NATO-a) je ruski višenamenski visokomanevarski lovac, četvrte generacije, razvijen i proizveden u konstruktorskom birou „Suhoj“.

To je jedan od glavnih aviona u ratnom vazduhoplovstvu Rusije, njegove modifikacije se takođe nalaze na naoružanju drugih zemalja, između ostalog i u Zajednici nezavisnih država, Indiji, Kini.

Na bazi Su-27 razvijen je veliki broj modifikacija, uključujući i palubni lovac Su-33, višenamenske lovce Su-30, Su-35, lovac-taktički bombarder Su-34 i druge.

Danas je takođe objavljeno da ruska ratna avijacija dobila već treću ovogodišnju partiju novih frontovskih bombardera Su-34 koji će biti dislocirani na aerodromima u Rostovskoj oblasti.

Dakle: u oblasti koja se graniči sa Ukrajinom, odnosno Donjeckom i Luganskom republikom.

Tokom 2014. ruska vojna avijacija treba da dobije ukupno 18 ovakvih borbenih letelica. Prošle godine je dobila 14.

Vojno-vazdušne snage RF imaće ukupno do 200 ovakvih aviona.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pingback: Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za incident na utakmici Srbija | Glamour,fashion,food,sex,girls,boys etc…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *