РУСИЈА ОТВОРЕНО РЕКЛА Србији све у вези уцена и услова

RUSIJA OTVORENO REKLA Srbiji sve u vezi ucena i uslova

27 decembra 2016

hand-waving-flag-small-russia-4521-p

Moskva ne traži od Srbije da se opredeli između Istoka i Zapada, jer to ne traži ni od jedne zemlje – poručio je u ponedeljak u Beogradu zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije za međunarodnu saradnju Sergej Železnjak, nakon što je sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem obišao Hram Svetog Save na Vračaru.

Železnjak je istakao da Rusija podržava integritet i suveretnitet Srbije, dodavši da je obostrano korisna saradnja između zemalja osnov da ona bude dugoročna.

Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi pred priključenjem Evropskoj uniji i bilo bi normalno da se ona dalje razvija.

On je ocenio da smo svedoci događaja koji mogu bitno da promene političku kartu Evrope, jer jačaju snage koje podržavaju nacionalne interese država.

Govoreći o evrointegracijama, Železnjak je istakao da saradnja nikome neće smetati ako se odvija na uzajamnu korist, ali ako se nešto nameće, države to neće trpeti.

Komentarišući nabavku ruskog oružja za Vojsku Srbije, Železnjak je rekao da ukoliko neka zemlja nema zaštitu – onda nije suverena. On je podsetio da je Srbija donela istorijsku odluku da bude vojno neutralna, konstatujući da sarađuje i sa Rusijom i sa drugim zemljama radi zaštite svog suvereniteta.

Đurić je rekao da su odnosi Srbije i Rusije kroz vekove ispunjeni ljubavlju i bratstvom i ocenio da je to još potrebnije u današnjim prilikama.

U prisustvu Železnjaka i Đurića, u Hramu Svetog Save episkop Arsenije, vikar poglavara SPC patrijarha Irineja, služio je parastos za postradale u padu ruskog aviona.

FUNKCIONERI JEDINSTVENE RUSIJE I SNS O SARADNJI DVE VLADAJUĆE PARTIJE

Moskva bi želela da u Srbiji postoji konsenzus o najvažnijim državnim pitanjima i spremna je da pomogne i podeli iskustva, izjavio je danas u Beogradu zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak, koji je gost Srpske napredne stranke.

„Mi ćemo raditi na saradnji naših partija, a hteli bismo da u Srbiji postoji konsenzus po najvažnijim pitanjima za zemlju i spremni smo da s tim u vezi podelimo naša iskustva“, rekao je Železnjak nakon sastanka sa funkcionerima SNS-a i dogovora o produbljivanju međupartijske saradnje i dijaloga, ali i razgovora o korišćnju novih tehnologija u predizbornim kampanjama.

Upitan da precizira na šta konkretno misli kada kaže konsenzus, Železnjak je rekao da je najvažnije da postoji konsenzus oko ključnih pitanja za razvoj zemlje – očuvanja bezbednost, ali i oko toga kako i s kim uspostaviti odnose u svetu.

„Veoma nam je važno što je Srbija primer za odbranu suvereniteta i integretita i smatramo da je dobar primer za sve zemlje na Balkanu koje nisu članice vojnih saveza“, rekao je Železnjak i izrazio zadovoljstvo što je čuo da je za Srbiju važno da razvija odnose i sa EU i s Rusijom.

Železnjak je rekao da Jedinstvena Rusija, vladajuća ruska stranka, ima dobro iskustvo u vođenju izbornih kampanja i dodao da je i SNS takođe imala uspešnu kampanju.

„Naši partneri imali su uspešnu predizbornu kampanju a slede i važni izbori. Razgovarali smo i o korišćenju novih tehnologija u vođenju takve kampanje“, rekao je Železnjak, koji je u stranci zadužen za međunarodnu saradnju.

Prema njegovim rečima, i SNS i Jedinstvena Rusija kao vladajuće partije snose odgovornost za bezbednost zemlje i sprečavanje svih pretnji, i dodao da je Rusija zahvalna Srbiji što postaje centralna zemlja za vanblokovsku poziciju na Balkanu.

Govoreći od bezbednosti, Železnjak je podsetio na tragedije u Sočiju i onu u Ankari kada je ubijen ruski amabasador, koje su pokazale svu krhkost života i potrebu da se sve snage objedine kako bi se sprečile slične tragedije.

Rusija podržava međunarodnu saradnju Srbije na svim nivoima, i ti odnosi se, kako je dodao, moraju bazirati na poštovanju interesa, „što je i stav kojega se drži SNS“.

Potpredsednik SNS-a Marko Đurić rekao je da je s delegacijom JR razgovarano i tome da Srbija i Rusija budu na svakom polju bliske i da bolje sarađuju, ali i o izazovima sa kojima se suočavaju.

Prema njegovim rečima, JR je ponovila je podršku Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Đurić je ocenio da je poseta JR važna za SNS, ali i za srpsko-ruske odnose.

On je ocenio i da je s Rusijom i JR lako je graditi dobre odnose kada su lični odnosi predsednika vlade i SNS Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina puni poverenja i zasnovani na tome što u Rusiji znaju da Srbija neće menjati poziciju prema Moskvi i što sprski zvaničnici isto govore i u Briselu, i u Berlinu i u Vašingtonu.

Đurić je takođe zahvalio Železnjaku što je posetio Hram svetog Save na Vračaru, za čiji je završetak Rusija izdvojila više od četiri miliona evra.

„Gradeći ga zajedno, stvaramo uslove da naše zajedničke vrednosti i dalje budu stub i kičma našeg identiteta. A dobri odnosi s Rusijom su, sasvim sigurno, jedan od važnih stvari našeg državnog i nacionalnog identiteta“, rekao je Đurić.

Železnjak je razgovarao i sa ostalim potpredsednicima SNS-a, Marijom Obradović, Milenkom Jovanovim i Milošem Vučevićem.

GRAĐANI DA ODLUČE O NATO

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije za međunarodnu saradnju Sergej Železnjak ocenio je danas da vlast u Crnoj Gori pravi grešku pokušavajući da ubrza ulazak ove zemlje u NATO, jer dobro zna da je većina stanovništva protiv toga.

Pokušaj nasilnog uvlačenja Crne Gore u NATO ne odgovara interesima ni Crne Gore, ni NATO pakta. Takvo nasilno uvlačenje Crne Gore u NATO može da dovede do nestabilnosti kako u Crnoj Gori, tako na celom Balkanu i u NATO, rekao je Železnjak na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima Srpske napredne stranke.

On je rekao da bi građani Crne Gore trebalo da odluče da li će ova zemlja ući u NATO.

U Crnoj Gori situacija je veoma komplikovana. Društvo je podeljeno. Odluka Crne Gore mora da bude odvojena od delovanja Rusije i Amerike, istakao je Železnjak.

KOMENTARI9 komentara

 1. bata surda says:

  Rusi su licemeri kao i Brisel i Amerika. Niko nas new primorava, ali ce nas kazniti ako ne uradimo po njihovom. Samo Srbija moze biti interes Srba, nista drugo.

  • Miroslav says:

   Razlika je u tome sto od amerikanaca vise dobijamo, bombe, uranijum za sirotinju, besplatno rusenje fabrika...oslobadjaju nas viska stanovnika...

  • hristina says:

   bata surda/ Sjasi sa srpske grbace! Zivela Rusija!!!

 2. srbin says:

  NEKADA JE GOVORIO: Tomislav Nikolić - Tako mi Boga Kosovo i Metohija će biti Srbija! [2008] https://www.youtube.com/watch?v=4jdfY2MTgpw

 3. marinko says:

  e budeli putina i rusa srbin nijean ostati nece na slobodi u srbiji srbi su ucenjeni od jugoslovena svojih u beogradu srbi se moraju titoizma osloboditi i izdaje preko srbina putina

 4. opet ja says:

  Marinko uzmi lek. Dok su kriminalne i izdajničke grupe na čelu Srbije neće biti nikakvog napretka. EU nam nikako ne treba i apelujem na Hrvate da nas drže svojim vetom delje od iste. Neophodan nam je lider poput Viktora Orbana, Lukašenka ili Putina da bismo se nekako izvukli iz sadašnje užasne situacije koja vodi ka kompletnom uništenju i depopulaciji otadžbine.

 5. padre says:

  Ma, svi su licemerni, osim "bata surde", koji samo lupeta!U isti koš baca i one, koji su naudili Srbiji i one, koji nisu bili u stanju, da to spreće!Po njegovom, Rusi su trebali da zapoćnu vsetski rat zbog "braće Srba", koji se ulizuju zapadu!

 6. slobo says:

  Marinko ti ocito imas nocne more ili je to nesto jos gore

  • bane says:

   ma nije uzeo lek...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *