РУСИЈА ОВАЈ ПУТ НЕЋЕ ГЛЕДАТИ: У Сирију стигли МИГ-ови са ракетама „КИНЖАЛ“

RUSIJA OVAJ PUT NEĆE GLEDATI: U Siriju stigli MIG-ovi sa raketama „KINŽAL“

30 avgusta 2018

Ruska vojska je na mestu da pokrije sirijsku konačnu ofanzivu sa ogromnom pomorskom armadom, hipersoničnim raketama.

Moćna ruska pomorska amarda pod vođstvom krstarice klase Slava, sklopljena je na istočnom Mediteranu, dok su MiG-ovi naoružani hipersoničnim oružjem na nebu iznad Kaspijskog mora. Po svemu sudeći, izgleda da je sirijska ofanziva protiv Idlib Džihadistana spremna, a Rusija se pobrinula da nema nikakvog mešanja.Izgleda da vidimo konačne pripreme za sirijsku ofanzivu na Idlib.

Nekoliko stvari koje vredi istaći:

Mase ruskih borodova na Mediteranu kod Sirije, sa više desetina krstarećih raketa Kalibr i više stotina protivvazdušnih raketa Tor između njih.

Takođe, postoje neki izveštaji o avionima MiG-31 koji patroliraju iznad Kaspijskog mora sa novim raketama Kinžal.

Ovo predstavlja najveću koncentraciju ruskih pomorskih sredstava na sirijskoj sceni još od početka rata.

U međuvremenu:

“SAD i njihovi saveznici pripremaju nove vazdušne napade na Siriju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, dodajući da su militanti spremni da izrežiraju napad hemijskim oružjem kako bi nametili Damasku i pružili izgovor za napade.

Napad će se koristiti kao izgovor za vazdušne napade SAD-a, Velike Britanije i Francuske na sirijske ciljeve, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov. USS “The Sullivans,“ Aegis razarač klase Arlej Berk sa vođenim raketama, već je bio raspoređen u Persijskom zalivu pre nekoliko dana, dodao je on.“

Ovo nije prvi put da ruskom upozorenju o napadu hemijskim oružjem prethodi stvaran napad, pa se provokacija čini prilično realnom. Naročito sa Džonom Boltonom koji ume dobro da ih podstakne.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad says:

  mislim da neće biti nikakvog bombardovanja naprotiv biće iscenacija bojnih otrova i hladan tuš iz vašingtona možda,čak vrlo moguće, amerika nema nameru više da bude politički taoc raznih mafijaških grupacija i tramp je direktan primer i posledica a istovremeneo i tretman tog zavereničkog lobija koji za pare pravi haos po svetu, ako tramp ne uspe III sv nujklearni rat je SIGURAN i izbiće skoro momentalno sa njegovom demisijom.

 2. M says:

  USA-Izrael-Zapad neće odustati od svojih agresivnih planova i postupaka!Pogotovo to neće učiniti USA.Zbog razloga koje sam ovdje navodio i neda mi ih se više ponavljati.

 3. Deda Micko says:

  Naivan ti je komentar, bice kokanja, Izrael jer naredio.

 4. Nostalgicar says:

  Rusija i Putin ce izgleda imati priliku da pokazu koliko su bitan faktor u svijetu. Hoce li kao i zadnji put se sakrivati po podrumovima i pustiti Sirijce na milost i nemilost teroristima iz Amerike/Engleske ili se NAPOKON akrivno ukljuciti u obranu svojih saveznika vidjet cemo. Ali ako i ovoga puta ne reaguju onda se postavlja pitanje kome treba ovakva Rusija.

 5. Deda Micko says:

  Ovakva Rusija treba Izraelu i bankarskoj mafiji, kao i nekolicini tajkuna. Obican svet zivi na ivici provalije, kao i u svim drugim zemljama.

 6. Miraš says:

  U vreme sirijske ofanzive za Idlib Kindžali jesu neophodni jer to vreme je poslednja prilika za merikance da slome Siriju. tada će mnogo toga pokušavati. Nadam se da je i sirijska PVO još više ojačana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *