РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПИТА НАТО: Ако сте одбрамбени савез – од кога сте се бранили у Југославији и Либији?!

RUSKI GENERAL PITA NATO: Ako ste odbrambeni savez – od koga ste se branili u Jugoslaviji i Libiji?!

27 juna 2016

org_rytc746Ministarka odbrane Nemačke – Ursula fon der Lajen – dopustila je mogućnost da dođe do vojnog sudara NATO pakta sa Rusijom.

Evo kako je i u kom kontekstu učinila: „Ne mogu da zamislim da iko može videt išta dobro za sebe u tome da napadne NATO koji je najmoćniji vojni savez u svetu. Ali, na Baltiku i oko njega sve je moguće“.

Istovremeno se založila za poboljšavanje odnosa između Rusije i NATO i podržala strategiju kojom alijansa „parira ruskoj agresiji“.

Strategiju NATO je nazvala „odbrambenom“ i predložila da se Rusija i NATO međusobno obaveštavaju o svim vojnim vežbama i pomeranjima trupa.

Šef nemačke diplomatije, Frank-Valter Štajnmajer, kritikovao je prethodnih dana NATO zbog zveckanja oružjem pored granica Rusije.

Sama Rusija je na izjavu fon der Lajen odreagovao posle samo nekoliko sati:

„Izjava nemačke ministarke odbrane nas je u najamnju ruku iznenadila. Moguće je – naglasio je portparol ministarstva odbrane RF general Igor Konašenkov – da ona ne zna, ali je istina da mi već dve godine, po svojoj inicijativi i u duhu dobre voljesve evropske partnere obaveštavamo o velikim vojnim manevrima i iznenadnim vežbama. A ništa nas na to ne obavezuje“.

Konašenkov je polemisao i sa tezom nemačke mnistarke o odbrambenim dejstvima  i karakteru zapadne vojne alijanse:

„Samo da ministarku podsetim na dramatične rezultate operacija NATO u Jugoslaviji i Libiji. Može li ministarka Ursula fon der Lajen da objasni svetu:  od koga se u tim zemljama alijansa onako samopožrtvovano, i ne žaleći municiju, u tim zmljama branila?“

KOMENTARI14 komentara

 1. Aleksandar says:

  Kako lepo zvuče jednostavna pitanja!

 2. JoS says:

  Dobro pitanje - ali na njega nikada nećemo dobiti odgovor. Kada neko dovuče svoju vojsku na granice Rusije, a onda priča kako je Rusija opasnost za tu vojsku - onda je ili reč o totalnom debilskom kretenu, ili o takvoj bezobraznoj bitangi, koja ima djončinu umesto obraza i koja je, za popriličnu svotu novca - spremna da izjavljuje svakakve gluposti. Poput onog portparola Pentagona i priče oko ubistva Ruskih pilota (ko se seća - zna o čemu pišem). Ovde pomaže samo malleus maleficarum.

 3. sotir says:

  E,a tako će biti polupani,da nisu svesni da ih niko nikad neće pronaći,ni njih,ni to mesto gde su se tog trenutka našli,ološ bedni!!!hahahaha

 4. lajla says:

  Sa tom Nato bagrom se moze diskutovati samo preko nisana,jedino sto znaju je da debelo lazu.ODBRANBENA NATO ALIJANSA,CISTI EUFEMIZAM ZA IMBECILE,TO SU NACISTI U NOVIM UNIFORMAMA, ALIJANSA SMRTI I ZLA.

 5. Svetislav says:

  Svi ti nato ljubitelji ubijanja po nezasticenim manjim od sebe, su umislili da to mogu i sa Rusijom (ili Kinom)! Ali znaju oni jer nisu blesavi, nego pokvareno bezobrazni, da bi im to bilo zadnje!

 6. Ziko-Zupski says:

  NATO. Bombardovali slobodan narod da bi teroristima napravila put za njihovo rovarenje po svetu! Ko šta radi ovde?

 7. Pero Joksimovic says:

  Rusi imaju istančanu kulturu dijaloga,čak i sa kretenima kao što je ta fon Lajavka. Ali to ne znači da Rusi ne bruse sablje na koje će spremno dočekati NATO pljačkaše i bandite.

 8. nikola says:

  Hitler je takodje branio svoju otadzbinu.....u Rusiji.

 9. Derim says:

  Švabska drolja je zaboravila samo jedno? Njemacki gradovi su prvi na nisanu. Vi Rusima jos mnogo dugujete krvi suza i spaljenih ognjista. Bude li rata vi odlazite u AA arhivu istorije kao Kartagina.

 10. iva says:

  https://www.youtube.com/watch?v=wY-ke42BCZk&ebc=ANyPxKp8VaIDAHbafbDD9F7Hdwchvk7KcMFpvGllBc2OM-Kp3ot9NOnkgdGzEa_2PoomiwCm2JpGZMapFxbiWdCQ4A1zVhViFw

 11. john jones says:

  oni nisu mogli ni malu srbiju da pobede-gubili su dnevno 3-4-5 aviona puta 78 dana pa racunajte-zamislite sta ce u rusiji da im se desi???

 12. Taki says:

  I 20 miliona žrtava !!!

 13. Pingback: RUSKI GENERAL: Ako je NATO odbrambeni savez – od koga ste se branili u Jugoslaviji i Libiji?! – Balkanika

 14. Nenad says:

  Ta "fon""sigurno oplakuje rođake,koji su sigurno ostavili kosti u Rusiji"braneći" Nemačku,pa sad joj je Rusija kriva za sve,a opkolili je sa svih strana.Neka ne pokušavaju ništa,jer će isto proći....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *