РУСИЈА ПИТА УН: Зашто се Србима не дозвољава да врате војску на Косово

RUSIJA PITA UN: Zašto se Srbima ne dozvoljava da vrate vojsku na Kosovo

12 januara 2023

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva Sekretarijat UN da obrati pažnju na odbijanje zahteva Srbije da pošalje policijski i vojni kontingent na Kosovo, što predviđa rezolucija Saveta bezbednosti UN, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.„Zašto sekretarijat UN, koji je toliko aktivan u vezi sa situacijom oko Ukrajine, ne želi na brifinzima da citira i pročita Rezoluciju 1244 i pozove odgovarajuće snage da je sprovedu? Zašto sekretarijat UN ne želi da podrži zahtev Beograda po pitanju ove konkretne rezolucije po pitanju slanja u region srpske vojske i policije? To je javni dokument samo treba da se obrati pažnja na njega“, rekla je ona tokom brifinga u četvrtak.

Ona je skrenula pažnju i na izjavu ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila koji je nedavno dao sebi za pravo da javno posumnja u relevantnost Rezolucije 1244, koja je, po njegovim rečima, doneta u drugim geopolitičkim uslovima, pa samim tim ne odgovara savremenoj realnosti.

„Izjave američkog ambasadora jasno odražavaju želju Vašingtona da izbriše sporne odredbe iz dokumenta UN, uključujući i pravo Srbije da vrati svoje bezbednosne snage na Kosovo“, istakla je ona.

Ranije je bilo saopšteno da je Kfor odbio zahtev Srbije da se vrati deo snaga bezbednosti na KiM.

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  Zato ste su Rusi povukli vojsku i predali Kosovo Amerima, umesto da oni danas imaju vojsku na Kosovu. Eto zasto.

  • Mi says:

   Persida, jeste li sigurni da su se Rusi povukli, ili su možda zamoljeni da odu?

  • Velika Metla says:

   persida, sada si lupio za dve medalje. Ruska vojska je na zahtev "dosovaca " pre svih Borisa Francetića napustila KosMet. Sedi krivo, ali zbori pravo. Treba napokon da shvatiš da Rusija ne funkcioniše kao satanistička amerika, niti će ikada funkcionisati, i ne meša se u unutrašnje stvari drugih država, sem ako ih neka država ne pozove, a što je po Međunarodnom pravu, kao naprimer Sirija. Vlasti , nametnute, u Srbiji ne smeju ni da pomisle da pozovu nekoga u pomoć.

   • persida says:

    Rusi su prodali Kosovo, dobili su i pare, gotovinu. Sta mislis da oni ne znaju sta je interes. Pare su uzeli i nasi izdajnici. Srbi nijednog izdajnika nisu priveli pravdi, rezultat vidimo.

 2. Petrovgrad says:

  UN su izgubile svaki uticaj, i svele su se na dobrovoljno društvo. Rusi ih navlače kao male majmune. Svakim potezom UN demantuju same sebe. Medjunarodno pravo se zasniva na dobrovoljnoj osnovi, možeš da ga prihvatiš i ne moraš. Najbolje je to raspustiti, jer ničemu i ne služi. Kakvo je to pravo, sa duplim standardima. To je samovlašće. Za ovog veži za ovog ne važi. Kakvo je to pravo. Ko u to više veruje.

 3. Zdravko says:

  Rusi se povukli jer nisu imali logističku podršku UN kao ostali kontigenti, Rusima nisu dali ni vodu. Kada su tražili pomoć od Srbije u vidu hrane i vode za svoj kontigent na aerodromu Priština, tadašnja vlast u Srbiji nije htela ni vodu da im pošalje. Eto zašto su otišli.

  • persida says:

   Drzi bure vodu, dok majstori odu. Ruski general koji je komandovao grupom koja je stigla na Kosovo o tome je mnogo govorio, procitajte.

  • persida says:

   Zar ti nisi na Kosovu, ili na Donbasu, sa puskom u ruci. Bolje sto nisi jer bi se usrao kao i svaki internetski mudrac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *