РУСИЈА ПИТА УН: Зашто се Србима не дозвољава да врате војску на Косово

РУСИЈА ПИТА УН: Зашто се Србима не дозвољава да врате војску на Косово

12 јануара 2023

Министарство спољних послова Русије позива Секретаријат УН да обрати пажњу на одбијање захтева Србије да пошаље полицијски и војни контингент на Косово, што предвиђа резолуција Савета безбедности УН, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.„Зашто секретаријат УН, који је толико активан у вези са ситуацијом око Украјине, не жели на брифинзима да цитира и прочита Резолуцију 1244 и позове одговарајуће снаге да је спроведу? Зашто секретаријат УН не жели да подржи захтев Београда по питању ове конкретне резолуције по питању слања у регион српске војске и полиције? То је јавни документ само треба да се обрати пажња на њега“, рекла је она током брифинга у четвртак.

Она је скренула пажњу и на изјаву амбасадора САД у Београду Кристофера Хила који је недавно дао себи за право да јавно посумња у релевантност Резолуције 1244, која је, по његовим речима, донета у другим геополитичким условима, па самим тим не одговара савременој реалности.

„Изјаве америчког амбасадора јасно одражавају жељу Вашингтона да избрише спорне одредбе из документа УН, укључујући и право Србије да врати своје безбедносне снаге на Косово“, истакла је она.

Раније је било саопштено да је Кфор одбио захтев Србије да се врати део снага безбедности на КиМ.

KOMENTARI9 коментара

 1. persida says:

  Zato ste su Rusi povukli vojsku i predali Kosovo Amerima, umesto da oni danas imaju vojsku na Kosovu. Eto zasto.

  • Mi says:

   Персида, јесте ли сигурни да су се Руси повукли, или су можда замољени да оду?

  • Velika Metla says:

   персида, сада си лупио за две медаље. Руска војска је на захтев "досоваца " пре свих Бориса Францетића напустила КосМет. Седи криво, али збори право. Треба напокон да схватиш да Русија не функционише као сатанистичка америка, нити ће икада функционисати, и не меша се у унутрашње ствари других држава, сем ако их нека држава не позове, а што је по Међународном праву, као например Сирија. Власти , наметнуте, у Србији не смеју ни да помисле да позову некога у помоћ.

   • persida says:

    Rusi su prodali Kosovo, dobili su i pare, gotovinu. Sta mislis da oni ne znaju sta je interes. Pare su uzeli i nasi izdajnici. Srbi nijednog izdajnika nisu priveli pravdi, rezultat vidimo.

 2. Petrovgrad says:

  UN su izgubile svaki uticaj, i svele su se na dobrovoljno društvo. Rusi ih navlače kao male majmune. Svakim potezom UN demantuju same sebe. Medjunarodno pravo se zasniva na dobrovoljnoj osnovi, možeš da ga prihvatiš i ne moraš. Najbolje je to raspustiti, jer ničemu i ne služi. Kakvo je to pravo, sa duplim standardima. To je samovlašće. Za ovog veži za ovog ne važi. Kakvo je to pravo. Ko u to više veruje.

 3. Zdravko says:

  Rusi se povukli jer nisu imali logističku podršku UN kao ostali kontigenti, Rusima nisu dali ni vodu. Kada su tražili pomoć od Srbije u vidu hrane i vode za svoj kontigent na aerodromu Priština, tadašnja vlast u Srbiji nije htela ni vodu da im pošalje. Eto zašto su otišli.

  • persida says:

   Drzi bure vodu, dok majstori odu. Ruski general koji je komandovao grupom koja je stigla na Kosovo o tome je mnogo govorio, procitajte.

  • persida says:

   Zar ti nisi na Kosovu, ili na Donbasu, sa puskom u ruci. Bolje sto nisi jer bi se usrao kao i svaki internetski mudrac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u