Rusija planira da tuži SAD zbog laži i klevete

Rusija planira da tuži SAD zbog laži i klevete

29 jula 2014

PUTIN Medvedev ww2idduVašington vodi žestoku kampanju neosnovanim tvrdnjama i lažima, čiji je cilj da ukaljaju ugled Rusije optužujući je za rušenje malezijskog aviona MH17.

Poslednji ovakav napad se dogodio u nedelju kada su na društvenoj mreži Tviter objavljene satelitske fotografije koje navodno dokazuju da je Rusija lansirala rakete koje su oborile avion.

Pol Krejg Roberts, sa Instituta za političku ekonomiju, tvrdi da je kredibilitet ovih fotografija prilično sumnjiv i da se tako važna informacija sigurno ne bi objavila na ovakav način.

On kaže da bi bilo prilično neprofesionalno od strane Stejt departmenta da širi propagandu protiv Rusije preko društvenih mreža.

On je dodao da bi za objavljivanje ovakve informacije trebalo da se održi konferencija za novinare na kojoj bi eksperti pokušali da objasne značenje i validnost ovakvih fotografija.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je oštro osudilo izjave Sjedinjenih Američkih Država da imaju dokaze da je Rusija napala Kijev „teškim oružjem“.

Atmosferu još više razgaljuje činjenica neslaganja scenarija obaveštajnih agencija i Stejt departmenta.

Američki zvaničnici su čak i izjavili da oni ne poseduju nikakve informacije kojima bi potkrepili svoje tvrdnje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *