РУСИЈА: Планови НАТО воде у сукоб!

RUSIJA: Planovi NATO vode u sukob!

29 oktobra 2015

nato-vojska_620x0Vojni planovi NATO koji predviđaju rotaciono, a u stvari stalno prisustvo snaga na istoku, vode ka konfrontaciji i kršenju sporazuma sa Rusijom, koja će kao odgovor naći način da osigura svoju bezbednost, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri NATO Aleksandar Gruško.

Provokacija je i sama ideja širenja vojne delatnosti NATO blizu granica sa Rusijom, nezavisno od njene forme i parametara, rekao je Gruško, prenosi „Sputnjik“.

Štaviše, dodao je, ako se situacija posmatra globalno, mi smo zabrinuti ne samo pokušajima da se poveća takozvano rotaciono prisustvo snaga NATO na istočnom obodu, već i približavanje našim granicama vojne infrastrukture, uključujući strukture komande i upravljanja objektima sistema PVO.

Planovi da se naprave centri za prvobitno razmeštanje teške vojne opreme u Istočnoj Evropi, ocenio je Gruško, predstavljaju još jedan je razlog za zabrinutost.

Sve te akcije zajedno vode ka eroziji obaveza za ograničavanje vojnog prisustva u regionu, koje su zabeležene u Osnovnom aktu Rusija-NATO 1997. godine, kazao je Gruško.

Prema njegovim rečima, sa političke tačke gledišta ova vojna delatnost je usmerena na stvaranje nove gvozdene zavese u Evropi, što je u suprotnosti sa samom idejom razvoja nove arhitekture bezbednosti, koja bi vodila ka nedeljivoj bezbednosti za sve.

Vojni planovi NATO vode ka konfrontacionim pristupima po pitanjima bezbednosti koji, po našem mišljenju, treba da ostanu u prošlosti, izjavio je Gruško.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *