РУСИЈА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА РАТ!?

RUSIJA POČELA PRIPREME ZA RAT!?

25 aprila 2019

NAČELNIK Generalštaba Oružanih snaga Rusije – general armije Valerij Gerasimov – nazvao je antiruskom propagandom tvrdnje zapadnih medija da se Moskva sprema za rat.

Gerasimov je politiku Sjedinjenih Država i njihovih saveznika nazvao – agresivnom i pozvao ih da prestanu da dele Evropu i da smanje konfrontaciju sa Rusijom.U ovom kontekstu je zatražio da „prestanu sa destabilizujućim vojnim aktivnostima i širenjem infrastrukture u blizini zapadnih granica Rusije“.

Gerasimov je izričito zatražio od SAD i NATO i da se uzdržavaju od povećavanja vojnog prisustva u Crnom moru. I upozorio:

„Dok se na tom planu nešto ne izmeni – Rusija će biti prisiljena da jača svoje Zapadni i Južni vojni okrug“.

Gotovo istovremeno je general Viktor Poznihir – zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba RF – na VIII Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti izneo da su SAD razradile koncepciju presretanja i uništavanja protivnikih raketa pre nego što uspeju da polete.

Poznihir je dodatno pojasnio:

„Vašington planira da rakete drugih zemalja uništava dok su još na lansirnim rampama, a da one koje ipak uspeju da uzlete presreće antiraketnim sistemima. SAD žele da sebi i na ovaj način obezbede stratešku dominaciju“.

Ruski general je zemljama na čijoj teritoriji se nalaze američke PRO instalacije poručio da će upravo one – ako do nečega dođe – biti meta prvih udara.

Ovo je indirektna opomena pre svega Rumuniji i Poljskoj, a Poznihir je još dodao:

„SAD žele da reanimiraju program Ratova zvezda jer bi im postavljanje sredstava PRO u kosmosu omogućilo da tuđe rakete obaraju dok još tek uzleću. Mi ne isključujemo da bi tim sredstvima pokušali i preventivne udare po Rusiji i Kini. Naravno, to bi im omogućilo da na isti način atakuju bilo koju državu na planeti“.

General Poznihir je ocenio da su SAD započele nuklearnu trku u naoružanju jer uveliko rade na bojevim glavama male snage za rakete „Tomahavk“. Upozorio je Pentagon da će time samo podstaći druge zemlje da proizvode iste takve projektile“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. rajko says:

    Nikom neće smetati da Rusija bude spremna za rat. Može samo koristiti svima, čak i amerima koji razumeju samo jezik sile.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *